İZ GAZETE - İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde bir grup MHP sempatizanının gelerek, slogan atmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Çıray dün gece yaptığı açıklamada, İYİ Parti olmak üzere diğer partilerin sempatizanlarına da sükunet çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı; "7 şehidimizin acısını paylaşırken bu bölücülük niye? Yarın İYİ Parti Genel Sekreteri Sayın Cihan Paçacı Sayın Akşener'e yapılan bu ayıp tutumla ilgili önemli açıklamalarda bulunacak. Biz, İYİ Partililere ve diğer tüm partilerin sempatizanlarına sükûnet tavsiye ediyoruz. Türk milletinin vakar ve birliğine zarar vermeyelim."

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün geç saatlerde sosyal medyadan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef göstererek "Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle" ifadelerini kullandı. Akşener de Bahçeli'nin tehditini, İYİ Parti Genel Merkezi'nin adresini vererek "Sonuçlarını merakla bekliyorum" şeklinde cevapladı. Bunun üzerine bir grup MHP sempatizanı Akşener'in eşiyle birlikte yaşadığı evinin önüne gelerek slogan attı. Akşener de gruba tepki göstererek olayın videosunun sosyal medyadan Bahçeli'yi etiketleyip paylaşarak şu açıklamayı yaptı; "Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz."

Editör: Haber Merkezi