İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına Suriye ordusu tarafından dün gece gerçekleştirilen yoğun topçu atışı sonucu 5'i asker 3'ü sivil olmak üzere 8 kişi şehit olmuş, acı haber Türkiye'yi derinden sarsmıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, konuk olduğu bir Tv programında Türkiye'nin dış politikasına yönelik konuştu.

'TÜRKİYE HİÇ VERMEMESİ GEREKEN ŞEHİTLERİ VERDİ'

Çıray, "Türkiye adeta bir sarkaç siyaseti uygulayarak, bir Amerika'nın bir Rusya'nın yanında olarak, dış ilişkilerimizi karmaşık bir hale getirdi. Bunu her defasında, her konuşmamda söyleyeceğim. Dağdaki çoban duyuncaya kadar söyleyeceğim. Türkiye, hiç karışmaması gereken, milli bir sorunu olmayan, Suriye'nin rejimini düzelteceğim diye bulaştığı bir sorunla 2011'den bu yana hiç vermemesi gereken şehitleri verdi. Eğer Türkiye'yi yönetenler geleneksel cumhuriyet politikası olan 'Yurtta sulh, cihan da sulh' ilkesine sadık kalsalardı ve bizim topraklarımıza doğrudan saldırı olmadıkça, bu tür başka ülkelerin iç sorununa bulaşmak gibi bir takım heveslere girişmeselerdi bugün bu şehitlerden söz etmeyecektik" diye konuştu.

Çıray, bu konuşmasının videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, "Dağdaki çoban duyuncaya kadar söyleyeceğim. Ne işimiz var Suriye'de?" ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi