İZGAZETE - İYİ Parti’de kongre süreci sonrası fitili ateşlenen tartışmalar sürüyor. Genel İdare Kurulu’na giremeyen isimlerin yaşananların sorumlusu olarak gösterdiği Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın konuya dair ilk kez açıklama yapmasından sonra İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan kendisine cevap geldi.

İyi Parti Kongresi’nde ortaya çıkan ‘yazılmayacaklar’ listesinin mimarı olduğu öne sürülen Aydın yaptığı açıklamada ‘’Koray Aydın liste çıkarsa böyle bir liste mi çıkarırdı? Liste çıkarmadım…’ sözlerini kullandı.

Önceki kongrede çıkardığı listede Aytun Çıray’ın da olduğunu söyleyen Aydın, kendisine birçok eleştiri yönelten Çıray’a çok sert sözlerle yüklendi.

Aydın, ‘’Sen bunun kongresine gitmemişsin, telefonuna çıkmamışsın, ayağına gelmemişsin. Aytun’cuğum sen bu kongreyi nasıl alacaktın yani? Partideki odana gelmezsin, seçildiğin günden beri İzmir’deki seçim bölgesindeki ilçelere dahi gitmedin. Adamlar feveran halinde. Kimsenin telefonuna çıkmıyorsun, medya üzerinden siyasal zemin hazırlıyorsun. Bu delege bunları biliyor, görüyor… Sonra diyor ki Koray Aydın oyun kurdu; işim yok da bir de seninle mi uğraşacağım? Seni tanıyorum zaten. Senin için oyun kurmama gerek yok, etkisiz elemansın ve yalan konuşuyorsun. ‘Millet İttifakını ben kurdum’ diyorsun. Bu ittifakı kuran Meral Akşener. Hakkaniyet denilen bir şey var…”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise Aydın’ın sert sözlerine tek cümlelik bir cevap verdi. Hicap duyulması gereken davranışlardan övüne övüne bahsetme anlamındaki ‘’Şecaat arz ederken birileri sirkatin söyler!’’ ifadesi ile Aydın’a yüklenen Çıray paylaşımın sonuna da gülen emoji koydu.

Editör: Haber Merkezi