İZ GAZETE - İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Torbalı ve Karaburun Belediyelerinde yaşanan skandalların ardından bir açıklamada bulundu. 

Çıray, yaptığı açıklamada Millet İttifakı'nın Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları Serdar Aksoy, Filiz Ceritoğlu Sengel ve Mustafa Kayalar'a destekte bulunduğunu belirtti. 

Son dönemde Cumhuriyet Halk Partili Torbalı ve Karaburun Belediyeleri'nde yaşanan akraba atamalarının ardından adları aynı şekilde anılan Aksoy, Sengel ve Kayalar'a sosyal medya üzerinden yoğun bir tepki oluşmuştu.

'BU GENÇLERİN HEVESİNİ KAÇIRMAYALIM'

Aytun Çıray yaptığı açıklamada Serdar Aksoy, Filiz Ceritoğlu Sengel ve Mustafa Kayalar hakkında çıkan iddiaların doğru olmadığını söyledi. Çıray ayaptığı açıklamada 'Bu gençlerin hevesini kaçırmayalım' dedi.

Son dönemde ortaya çıkan ve liyaklat temelli olmayan atamalarına karşı çıktığı belirten Çıray'ın açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

"Genç Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'a haksızlık etmeyelim. Haklarında çıkan yakın kayırmacılığı haberleri doğru değilmiş. Bu gençlerin hevesini kaçırmayalım. Başkanları Millet İttifakı olarak da dikkatle izliyoruz" 

TORBALI VE KARABURUN'DA NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde geçtiğimiz hafta Torbalı ve öncesinde de Karaburun'da yaşanan skandalllar gündem olmuş, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Torbalı Belediyesi'ne bağlı TORBEL şirketinin Başkan Yardımcılığı'na üniversite öğrencisi oğlu Efe Uygur'u atamış, konunun kamuoyunda duyulmasının ardından Uygur geri adım atmıştı.

Karaburun'da ise Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Belediyesi'ne ait şirkete müdür olarak atamış, Erdoğan'ın çift maaş alması sosyal medyada tepkilere neden olurken Erdoğan da maaşı eğitim için bağışlayacağını açıklamıştı. 

Editör: Haber Merkezi