İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 TV Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in gözaltına alınmaları konusunu meclise taşıdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "Siyasal ve Askeri Casusluk" soruşturması kapsamında Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in ifade vermek üzere evlerine yapılan polis operasyonuyla sabah saatlerinde gözaltına alındığı bilgisini paylaşan Çıray,” İki gazeteci için Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yasa uyarınca 4 günlük gözaltı süresi talep edildiği öğrenilmiş, fakat Yıldız ve Dükel hakkındaki dosyaya ilişkin başka herhangi bir bilgi kamuoyuyla paylaşılmamıştır” dedi.

SABAH GAZETESİ…

Sabah Gazetesi Ankara'daki bu ve diğer gözaltılara ilişkin "askeri casusluk" iddiasıyla yürütülen soruşturma dosyasındaki detayları haberleştirdiğine dikkat çeken Çıray, bu haberde Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in telefon kayıtlarının dinlendiği ve şüpheli bazı askeri personel ile görüştükleri ileri sürüldüğü habere göre, Müyesser Yıldız hakkında söz konusu telefon konuşmalarını haberleştirmediği için “askeri casusluk yapmış olabilir” şüphesiyle gözaltı kararı alındığı bilgisinin yer aldığını kaydetti.

Türkiye’nin Özel hayatın gizliliğini ve haberleşme hürriyetini anayasal koruma altına almış bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Çıray, kamuoyuna ilgili haber vasıtasıyla yansıyan Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in telefonlarının dinlendiği iddiasını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e sordu.

Çıray Bakan Gül’den şu sorularına yanıt istedi:

1- Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in telefonları dinlenmiş midir? Dinlendiyse gerekçesi nedir?

2- Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in telefonlarının dinlenmesi için gerekli olan mahkeme izni var mıdır? Varsa eğer bu izin hangi gerekçeyle talep edilmiştir?

3- Eğer yoksa izinsiz telefon dinleyenler kimlerdir ve bu suçtan dolayı yargılanacaklar mıdır?

4- Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel dışında telefonları dinlenen başka gazeteciler de var mıdır? Varsa bunun yasal izinleri alınmış mıdır ve gerekçesi nedir?

5- Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in avukatlarına verilmeyen dosya içeriğini basına vererek haberleşmesini sağlayanlar kimlerdir? Bu konuda soruşturma açtınız mı?

Editör: Haber Merkezi