Cengiz Aldemir/ANKARA - İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin 2. Kongresinde anahtar listede olmasına karşın GİK’e asıl üye olabilmek için delegeden yeterli oyu alamayan 9 milletvekili ise, Aytun Çıray, Aydın Adnan Sezgin, Hayrettin Nuhoğlu, Ahmet Çelik, Ayhan Erel, Aylin Cesur, Behiç Çelik, Feridun Bahşi ve Hasan Subaşı oldu.



Konuyla ilgili İz gazeteye değerlendirmelerde bulunan Çıray, “DP, ANAP birleşebilseydi en az % 17 oy alacaklardı. Olmadı. Bir el onları aşağıya çekti. Şimdi de İYİ Parti’nin güçlenen ve ülkede dengeleri değiştirecek bir parti haline geldiğini görenler, partimize operasyon düzenlediler. ‘Nankör’ ve ‘güvenilmez’ bir yönetim imajına neden oldular. ‘Kurucularına sahip çıkamayan parti olur mu?’ dedirtmek istiyorlar. Ama Kurultay’dan sonra İYİ Parti’nin asli tabanının ve milletimizin muazzam sevgisi bana güç verdi. Siyasette hep bir makam
geldiğinizde telefonlarınız kilitlenir. İlk defa bir görevden giderken telefonlarımı kilitlediler. Müteşekkirim. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum. Feraset, sağduyu böyle bir şey herhalde,” dedi.
Özellikle pandemi sürecinde İYİ Parti’yi öne çıkaran ve Milli Güvenliğimiz konusunda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Çıray, kongrede kendisinin değil İYİ Parti’nin hedef alındığını, yapılanın toplum tarafından Genel Başkana da karşı bir tavır olarak algılandığını söyledi.


TRUVA ATI HATIRLATMASI
İYİ Parti’nin ilk kurucularından olmasına ve Millet İttifakı’nın mimarı olarak İYİ Parti’nin seçimlere girmesini sağlamasına rağmen, kongrede kapalı kapılan ardında yapılanlar tabanda kabul görmedi. Sorumuz üzerine neler yapılmak istendiği konusunda hiçbir bilgisinin olmadığını vurgulayan Çıray, “İnanın hiçbir şeyden haberdar değilim. Birileri birileriyle görüşerek partiyi bölmeye mi çalışıyorlar anlam veremedim. Benim gibi birçok arkadaşım da bunun arkasında ciddi bir şeyler olduğu görüşünde. Partimiz ve Genel Başkanımız sabote ediliyor
diye düşünüyorum. Çok emek verdik bugünlere gelene kadar. Her şey böyle ucuz değil. Kongre öncesinde cumhur ittifakının tuzak önerilerine kapıyı kapattık ve kongreye gittik. Ne olduysa o zaman oldu. Demek ki partimizin güçlenmesini istemeyenler, güçlendiğimizi görünce Truva atından çıkarak operasyon düzenlemeye çalıştılar. Arkadaşlarım ve ben sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülke ve parti mücadelemizi bırakmayacağız,” sözleriyle kararlılığını dile getirdi.

 

AKŞENER’LE 30 YILLLIK DOSTLUĞUN VERDİĞİ RAHATIKLA GÖRÜŞTÜK
Konuyu Akşener ile görüştüğünü ifade eden Çıray, çok samimi ve açık bir görüşme yaptıklarını, arkadaşlıkları 30 yıla yaklaşan iki dost açıklığıyla konuştuklarını söyledi.  Yapılanın aşamalı bir operasyon olduğunu, pandemi sürecinin bilinçli bir şekilde kullanıldığının altını çizen Çıray, “Benim İYİParti’nin kuruluşu öncesinde ve sürecinde nasıl gayret gösterdiğimin iki şahidinden biri Meral Hanımdır. Düşündükçe, onun başkanlığında arkadaşlarımızla hep birlikte büyütüp toplumun umudu haline getirdiğimiz İYİ Parti’ye yapılanı görecektir. Gerekli tedbirleri alacaktır. Burada yapılmak istenen de ‘bu büyümeyi nasıl engelleriz?’ çalışmasıdır.  Bu partiyi bölmek ve Genel Başkanımızın güvenilirliğine zarar vermek için yapılmıştır. Önemli ölçüde ilk aşamayı başardılar. Şimdi Sn Genel Başkan’ın tutumunu kamuoyu bekliyor,” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

SİYASİ KARARLARIMIN KAYNAĞI MİLLETİMİZ VE BÜYÜK ATATÜRK’TÜR
İzmir Milletvekili Aytun Çıray sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun muazzam demokratik hoşgörüsü ile İYİ Parti’nin kuruluşu için CHP’den izin alırken ayrılış beyanımda  demiştim ki; ‘Bu kararımın yegâne kaynağı ve sebebi, Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Erdoğan liderliğindeki AKP iktidarları tarafından getirildiği ölüm kalım noktasında, Aziz Türk Milletine ve onun yetiştirdiği en asil kahraman ve dâhisi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümsüz eseri Türkiye Cumhuriyetine duyduğum sonsuz sadakattir.’ Bundan sonraki siyasi karar ve tutumlarımı da bu ilkeden sapmadan vereceğim. Ben siyasette iki defa önseçim kazanmasına rağmen Çillerler tarafından silinmiş biriyim. Özgürlüğe bir tünel açarken, tünelin çıkışına beton dökerlerse, yılmam yeni bir tünel kazmaya başlarım. Ve bilirim ki, Atatürk’ün hedefleri için siyasi partiler dışında başka zeminlerde de mücadele edilir. Şimdi tek beklentimiz çürük elmaların temizlenmesi.”