İZGAZETE - CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’ndan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyeliği için 777 oy alan fakat cinsiyet kotasına takılarak seçilemeyen Onur Akın’dan ilk açıklama geldi. İzmir'de yaşayan sanatçı, kırgın olmadığını ve destek vermeye devam edeceğini belirtti. 

Kendisine oy verenlere teşekkür eden Akın, ‘Küsmek, kırılmak yok, hakkımı bir kadına devretmenin de onurunu ve gururunu yaşıyorum, kültür sanat alanında destek sunmaya devam edeceğim’’ sözlerini kullandı.

Akın açıklaması şöyle;

‘’Partimizin iktidar kurultayında, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu seçiminde bana 777 oy vererek PM’ye girmem için destek olan tüm yoldaşlarıma teşekkür ederim. Kadınlar ve gençler çok önemli ve korunmalı. Sıramı, yerimi, hakkımı bir kadına devretmenin de onurunu ve gururunu yaşıyorum.

Başta beni 2. kez listesine alarak aday gösteren sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kaybetmedim, “Onurlu bir hak devri yaşıyorum… ”Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’na bir ‘sanatçının’ girmesi adına katkı sunan tüm yoldaşlarım sağolsun.

Partimizin iktidar yürüyüşünde, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de, kültür sanat alanında destek sunmaya devam edeceğim… Asla küsmek, kırılmak yok… Kadın yoldaşımıza da ayrıca başarılar diliyorum…’’

Editör: Haber Merkezi