CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun ilçe seçim kuruluna seçim yapmak üzere müracaatta bulunmadığı ve listeleri teslim etmediği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Gerekli belgelerin bugün de teslim edilmediği ve daha önce açıklanan ilçe kongre tarihi olan 10 Aralık’ta seçimin gerçekleşmeyeceği ve ileri bir tarihe ertelendiği bilgisine ulaşıldı. Siyasi partiler kanununa göre, açıklanan kongre tarihinden en az 15 gün önce listelerin teslim edilmesi gerekiyor.

Ege’nin Sesi’nden Mukaddes Aytemiz’in gündeme getirdiği ‘CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun ilçe kongresi için ilçe seçim kuruluna seçim yapmak üzere müracaatta bulunmadığı ve listeleri teslim etmediği’ iddiası doğrulandı. Çiğli’de ortalığı karıştıran bu ihmaller üzerine CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven’in duruma el koyduğu, genel merkezi bilgilendirdiği ve seçimlerin er ya da geç yapılacağını söylediği bildirildi.

Başkan Güven, yaşanan ihmale dikkat çekerek; “İlçe başkanıyla görüştüm. Bir an önce halletmelerini istedim. Kendilerinden haber bekliyorum. İlçe seçim kuruluna müracaat edecekler. Bu kötü bir ihmal. Bu işlerin daha ciddi yapılması gerekiyor. Bir kongre kararı alıyorsun, o yüzden daha dikkatli olunması gerekiyor. Şimdiye kadar teslim edilmesi gerekiyordu, ihmal edilmemeliydi. Önemli olan konunun hallolup, olmaması. Öğleden sonra ortaya çıkacak. Üç, dört gün ilave edilerek kongrenin yapılması sağlanacak. 10 Aralık olmaz da, 15 olur, 17 olur. Bu sorunu çözeceğiz. İlçenin yaptığı da çok büyük bir yanlış. Bu konuyu Ankara ile konuştuk, ayrıca aramızda da değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘GEREĞİ YAPILACAK’

Genel merkezi de bilgilendireceğini belirten Asuman Ali Güven, “Bu konuyu bugün, yarın Ankara ile de konuşarak çözeriz. Ankara’nın da onayı alınarak gereken neyse o yapılacak” şeklinde konuştu.

Belgelerin bugün de teslim edilmemesi üzerine Başkan Güven "İlçe Başkanı'na gerekli talimatı verdim. Kongrenin 17 Aralık Pazar günü yapılması için gerekli prosedürlerini yerine getirecekler" dedi.

Editör: Haber Merkezi