CHP Çiğli'de beyaz, mavi, kırmızı ve sarı listelerin yarıştığı delege seçimlerinde ipi göğüsleyen taraf beyaz liste oldu. Şimdi ise beyaz liste içerisinden çıkan iki aday parti içi yarışa giriyor.

İşadamı Murat Eren, pazar günü yapılacak olan İlçe Başkanlığı yarışında Erkan Akar'ı desteklediğini duyurarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

Çiğli'ye temiz bir siyasetçi gelmesi lazım diyen Murat Eren yaptığı açıklamada başkanlık sistemine de vurgu yaptı: Erkan Akar, delege seçimleri olmadan önce ilçe başkanlığı için adaylığını açıklamıştı diyen Eren "Delege seçimleri sürecinde Çiğli Belediye Başkanı Sayın Hasan Arslan ve Çiğli Chp İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu kendi mahallelerinde delege olamamışlardır. Şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekmektedir. Halk artık ticarete bulaşmamış, kirli işlerle alakası olmayan temiz birilerini vitrinde görmek istiyor. Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız bunu görerek hareket etmektedirler. Aynı desteği Erkan Akar'ın beraber yola çıktığı beyaz liste ekibinden de beklemekteyiz. 2019 seçimleri son seçimimiz olabilir. Demokrasinin kazanması için, biz diyoruz ki "gelin halkın arasından ticarete bulaşmamış hiçbir kirli işi olmayan, aday arkadaşımız Erkan Akar'ı değerlendirelim ve ilçe başkanımız yapalım. Partimizin oylarını artıralım, iktidara yürüyelim, birlik olalım". Erkan Akar, hem iç barışı sağlayacaktır, hem de diğerleri gibi ticaretle uğraşmadığı için ticari kazanç amaçlı, ben delege olayım ben güçlü olayım diye bir amacı yok, toplumu, kahveyi, sokağı partiye yeniden kazandırabilecek partiye çok çok fazla güç kazandırabilecek bir kişi. Erkan Akar gidip sadece zaten CHP’ye oy veren adamla konuşmuyor, Erkan Akar MHP’nin evine gidiyor, sağcıların evine gidiyor, Doğru Yolun evine gidiyor, AKP'ye oy vermiş insanlarla tartışıyor bu konuyu. Ülke gündemini bu insanlarla değerlendiriyor. İddia ediyorum ki Erkan Akar Çiğli’de CHP’nin aldığı son oy oranlarından %10 yada 15 oranında daha fazla oy alacaktır. Erkan akar beyaz liste ile çalıştığında delege seçimleri öncesi adaylığı açıklamıştı. Bunu beyaz listedeki Gümrükçü’de Ali Rıza Koçer’de biliyordu. Ali Rıza Koçer’i baz alırsak 35 yıldır belki daha fazla bir süredir bu ilçede siyaset yapıyor. Güçlü bir kişi, bunun da sebebi Çiğli Belediyesi yeni belediye olduğu zamanlarda birçok insanı işe yerleştirmesinden dolayı. Bu insanların da bu olayı vefa olayına çevirip sırtında taşımasından dolayı oluyor. Bizim kültürümüzde ne yazık ki “ben bu adamın sayesinde ekmek yiyorum” anlayışı var. Böyle olunca da hiçbir şey değişmiyor. Utku Gümrükçü’yü yine Ali Rıza Koçer getirdi, Çiğli’de ilçe başkanı yaptı. Sonuçta Ali Rıza Koçer’in de direktifleri ile istemedikleri adamların üyeliklerini düşürdüler vs. yani bir kirlenmişlik var. Ama Erkan Akar ticaretle uğraşmıyor, Çiğli’de doğdu, orada büyüdü, iyi bir CHP’li, gerçek bir solcu, birleştirici biri." dedi.

"DOĞRU DÜZGÜN BİRİ GELSİN"

Şuan ki mevcut ilçe yönetimi ile ilgili ve Koçer veya Buğa grubu ile ilgili bazı anlaşmazlıklar olduğunu da belirten Eren, "Utku Gümrükçü’nün gelmesi ile bunun bir intikam olayına dönüşmesi olabilir, Herkes elindeki gücü kullanmaya kalktığı için böyle oluyor. Bizde diyoruz ki doğru düzgün biri gelsin, kavga gürültü olmasın, yarın 2019 da seçim var, en önemli seçim başkalık seçimidir, bu başkanlık seçimini hayırlısı ile bir alalım.

Şuan zaten herkes biliyor ki, belediye başkanlıklarını içişleri bakanlığı ile görevden aldı, Çiğli’yi de alabilir, Büyükşehir’i de alabilir. Bir tanesini aldı sessiz kalınıyor, ilerleyen süreçte git gide çoğalacak bunlar. Adam başkanlıktan sonra “ bir dakika arkadaş!” diyecek ne başkanlığı ne belediyesi diyecek. Kim ne diyecek? Bir KHK ile bitti. Seçim yok diyecek bundan sonra, seçim ülkeye külfet, bir sürü masraf vs. diyecek atama yapacağız diyecek. Belediyenin memuru olsun diyecek, bitti. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz. Önümüzde bir ışık var, ya bu ışığa yürüyeceğiz yada karanlığa hep beraber gömüleceğiz. Artık her yerde delegenin ticaretle uğraşıp, belediyenin sırtından, partinin sırtından geçinenlerden ayrışıp, halkla beraber yürüyen temiz insanları getirip arkasında yürümesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"ARTIK BİAT ETMEYİN"

Utku Gümrükçü'ye de değinen Eren "Ali Rıza Koçer'in, yaptığı Erkan Akar'ın adaylığını açıklamasına sessiz kalıp, kendi delegasyonunu oturtup, güçleri kendinde gördükten sonra ben demokratik hakkımı kullanıyorum, ben adayım demek kolay. Delegasyon öncesi Utku Gümrükçü ben adayım deseydi, biz bunları konuşuyor olmazdık. Utku arkadaşımız partili olabilir, partiye emeği olabilir fakat vitrine dürüst birini koyup sonra arkasında kirli işlerini yapıyorlar. Bütün delege arkadaşlara diyorum ki bu seçim son seçim olabilir. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun, artık biat etmeyin, sırtınızda yıllarca taşıdığınız yeter.” dedi.

Editör: Haber Merkezi