GÜLSEN CANDEMİR/ İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli ilçe Kongresi Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Mert Özcan ile İl Eski yöneticisi Şirin Akgül’ün başkanlık için yarıştığı kongreye İl Başkanı Deniz Yücel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile diğer ilçelerden Bayraklı ve Gaziemir, Foça başkanları, Çiğli Eski Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP’li Eski vekil Erdal Aksünger de katılarak adaylara başarılar diledi.

BU BAŞARININ MİMARI

Divan Başkanlığını Musa Sever’in yaptığı kongrede konuşan İl Başkanı Deniz Yücel: “İnançlı ve kararlı bir örgütle olmaktan çok mutluyum. Çok önemli, değerli, onurlu bir mücadele veriyorsunuz. Sizi yürekten kutluyorum. Bu dönem CHP’nin önemli kademelerinde görev alan arkadaşlar partimizi iktidara taşıyacak arkadaşlardır. Bu demokratik yarışta kim göreve gelirse gelsin. Kazanan CHP olacaktır. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Türkiye genelinde bir başarıya imza artı, bu başarıda hepinizin payı var. Bu başarı, her şeyden önce ittifak başarısının sonucudur. Demokrasiye, hukuk ve adalet barışına gönül veren herkesin hassasiyetlerinin sonucudur. Bu başarının bir mimarı var ve göreve geldiğinden beri CHP’yi toplumun tüm kesimi ile kucaklaştıran herkes için adalet isteyen herkesin ittifakını oluşturan Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasında ilçe örgütüne teşekkür eden Yücel “Çiğli ilçe başkanımıza, geçmiş dönemde görev yapan Hasan Aslan’a meclis üyelerimize, 31 Mart seçimlerinde aday olan Utku Gümrükçü’ye meclis üyelerimize, Çiğli ilçe örgütümüze teşekkür ediyorum. Çiğli göğsümüzü kabartmıştır, bundan sonraki yönetimimizin de bu başarıyı ileriye götüreceğinden şüphemiz yoktur. 31 Mart başarısını genelde partimizi iktidara taşıyarak taçlandırmak zorundayız. Bu ülkenin CHP’ye, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışa ihtiyacı var. Bu kongre süreçlerinden CHP güçlenerek çıkacaktır.” Diye konuştu.

“BU ÖRGÜTTE ALIN TERİ ASLA KAYBOLMUYOR”

“Siz olmasaydınız ben ilçe başkanı da olmazdım, belediye başkanı da. İl Başkanı adayı oldum, beraber yarıştığımız il başkanımız da burada. Eğer o günkü seçimde ben kazansaydım burada belediye başkanı olamazdım. Bu örgütte alın teri asla kaybolmuyor. Eninde sonunda karşılığını buluyor. Bunun en canlı kanıtı karşınızda duruyor.”diyen Utku Gümrükçü belediyede yapacakları yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SOSYAL İŞLER DAHA FAAL OLACAK

Utku Gümrükçü “Siyaset örgütlü yapılırsa anlamlı ve güzeldir. Ben sizden güç alacağım siz de benden. Bu ilçede çocukların yatağa aç girmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Belediyemizin sosyal işler müdürlüğü 1 ocaktan itibaren daha aktif çalışacaktır. Pazartesi gününden itibaren ilçedeki 26 mahallede kuracağımız mahalle meclisleri ile çalışmaya başlayacağız. Bu meclisler ihtiyacı olan vatandaşlarımıza neler yapabileceğimizi belirleyecek. Çok sayıda mesleki eğitim talebi geliyor, Ata Sanayinde eski bir binayı bu talebi karşılaştırmak için meslek fabrikası yapacağız. Bu çalışmaların alt yapısını da hep beraber oluşturacağız. Bu ülkede her an her şey olabilir, yarın seçim varmış gibi çalışmamız gerekiyor. O yüzden el ele sırt sırta çalışmamız lazım.” diye konuştu.

KAZANAN ÖRGÜTÜMÜZ OLACAKTIR

Kongrede, konuşmaların arasında faaliyet raporu okunarak oylandı. Kongreden geçen raporun ardından söz alan İl Başkan Yardımcısı Ali Çalışkan, Usta Şair Nazım Hikmet’in ‘Seni düşünmek güzel şey’ şiirini okuduktan sonra “Ben artık şarkı söylemek değil şarkı söylemek istiyorum. CHP artık ülkeyi yönetmek istiyor, fabrika ayarlarına geri döndürmek istiyor. Buradaki seçim ne olursa olsun kazanan CHP ilçe örgütü olacaktır.” Diye konuştu. Kongrede adaylar da söz alarak düşüncelerini ifade etti.

UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ

Adaylık konuşmasını yapan Mert Özcan ise, “Kongreler CHP ilçe başkanlığının yeni sıçramaya zeminin oluşturmak, yanlışlarımızı bulup hep daha iyileri hayata geçirmek için çok değerlidir. Ötekileşme değil, saygı duyan, ayrıştırmayan birleştiren bütün renklerin bulunduran Çiğli’de yeni bir yönetim anlayışı oluşturacağız. Gücümüze güç katacağız. 14 ay önce Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’den görevi aldıktan sonra hesap verir şeffaf bir yönetim anlayışımızı oluşturduk. 26 mahallede Çiğlimizin hedeflerimizi ve hayallerimizi anlattık. CHP Çiğli kadın kollarına bu nedenle teşekkürü bir borç bilirim. İkinci dönemizde yaptığımız güzel işlere devam etmek için inancımız çok yüksek. Belediye başkanımızla birlikte uyumlu bir şekilde çalışacağız” dedi.

TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ

Özcan, “Çiğli’mizin sorunlara bilimsel bir bakış açısıyla, rasyonel çözümler üretmek, ortak aklı, kolektif bilinci hâkim kılmak, mahallelerimiz arasındaki sosyoekonomik farklılıkları analiz çözüm sürecine katkı sunmak için, projelerimiz ve ekibimiz hazır. Yerel Kalkınma Projelerimiz, özel Sektör, Belediye ve STK iş birliği ile Çiğlimizin en temel sorunlarının başında gelen istihdam sorununa, üretimi teşvik eden politikalarımız aracılığı ile çözüm opsiyonları geliştireceğiz. Çiğli’mizi İzmir'imizin yıldız ilçesi yapma vizyonu kısa ve uzun vadeli planlarımızın ana temasını oluşturmaktadır. 13 ay önce sizinle uzun bir yürüyüşe çıktık. Bu yürüyüş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı hak, hukuk, adalet yürüyüşüydü. Şimdi ise hedefim, Sayın Genel Başkanımızın başlattığı bu onurlu yürüyüşü, Çiğli'den devam ettirerek, tüm Türkiye'ye yaymaktır. Bu yolda benim için şereflerin en büyüğü, siz değerli Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Örgütü üyelerinin bana olan inancı, yanında olması ve mücadeleme güç vermesidir. Çiğli’mizin İzmir’in yıldızı yapmak için kısa ve uzun dönemde temamızı hazırladık. Genel başkanımızın liderliğinde hak hukuk adalet yolunda benimle yürümeye var mısınız? Şimdi vakit uyanma ve uyandırma zamanı. Şimdi vakit 2023’te, cumhuriyetin 100. yılında CHP’yi hep birlikte iktidar yapmak zamandır. CHP Türkiye’nin umududur, tüm renklerin bir arada yaşadığı bir Çiğli için herkesi bu yürüyüşe çağırıyorum. Aşkla kal Çiğli, umutla kal Çiğli.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ÇİĞLİ’Yİ ÇİĞLİ’LİLER YÖNETECEK

Şirin Akgül de adaylık konuşmasında: “Ülkedeki ekonomik, sosyal ve eğitim sistemi çökmüştür, ülkede yaşayan her vatandaş geleceğinden endişe ediyor, dış borçta boğazımıza kadar çamura batmış durumdayız. Tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale gelmişiz. Bu durumdan kurtuluşun yolu Cumhuriyet halk partisi iktidarından geçmektedir. İktidar ateşini buradan yakacağız. CHP demek, çoğulcu, eşitlikçi, insan hakları, birleştirme demektir.”diye konuştu.

73 delegenin imzası ile aday olan Şirin Akgül: “Bana az sayıda delege ile seçim kazanamazsın dediler. Delegelerin oy tercihi kimsenin himayesinde değildir. Onlar özgür iradelerini kullanacak ve doğru kararı vereceklerdir. Ben ilçe başkanı olursam Çiğli’yi Çiğliler yönetecek. İşçinin emekçinin yanlarında olacağız. Dışarıdan kimsenin alınmasına müsaade etmeyeceğiz. İşçiye ihtiyaç olduğunda Çiğlileri gözeteceğiz. Üye sayımızı iki katına çıkarma mücadelesi vereceğiz.” Dedi.

ÇİĞLİ’DEN VEKİL ÇIKARACAĞIZ

Yeterli delege sayısına ulaşınca Belediye Başkanı Utku Gümrükçüyü aradım ulaşamadım. İlçe başkanımızdan delege listesini istedim o da bana dönüş yapmadı. Mahalle delege listesini istedim, vermediler. Delegeleri telefonla arıyoruz delegeler konuşmaya çekiniyor. Her şeye rağmen delegelerimize güveniyorum, ellerine vicdanlarına koyacaklardır. Çoban ateşinin buradan yakılarak Ankara’ya ulaşması dileği ile. Burada kazanan kim olursa olsun burada kazanan CHP olacaktır. Ben kazanırsam Çiğli’den milletvekili ve PM üyesi de çıkaracağım” şeklinde konuştu.

DİVAN BAŞKANI İL DELEGESİ ADAYI ÇIKTI

Kürsüde konuşma yapan bir delegenin İlçe Başkan Adayı Mert Özcan’ın İl Delegeleri listesinde Divan Başkanı Musa Sever’in de olduğunu ve divanın tarafsızlığına gölge düştüğünü söylemesi üzerine Sever, eleştirilere yanıt verdi. Divan Başkanı Musa Sever: “Divan oluşurken bunu yapacaktınız, ortada bir usulsüzlük yok. Divanı bu saatten sonra suçlamak, bu saate kadar yönettiğim kongreye hem parti tüzüğüne hem de seçim kanununa saygısızlık olur. Ortada bir usulsüzlük yok. Sabahtan beri sükûnet içinde geçen seçimimize lütfen zeval gelmesin.” Diye konuştu. Kongrede oylamaya geçildi.

DEV PANKARTLAR

Kongre salonunda iki adayın “Gençliğin umudu Mert Özcan, Önderimiz Kemal Hedefimiz iktidar, Çiğli’de ayrıştıran değil birleştiren olacağız. Mert gençlik ile el ele. Ezilenin dostu dürüstlüğün adıdır BayKemal. Bizim maviye olan sevdamız, Selanik’te açılan bir çift gözle başladı ve bitmeyecek.” pankartları asıldı.

'KAZANAN CHP OLDU'

Sandıktan çıkan sonucun ardından delegelere seslenerek teşekkür eden Mert Özcan, "Şirin Başkan'ın da dediği gibi kazanan CHP oldu. Örnek ve Çiğli'ye yakışır bir seçim oldu. Bu barış ışığı ve sevgi dili CHP'yi iktidar yapacak. Biz bu meşaleyi Çiğli'den yakıyoruz. Çiğli'de ilçe başkan adayı olduğum günden beri disiplinli ama sevgi dili olacak dedim. Barış olacak, sevgi olacak ötekileştirme dili olmayacak. Tek hedefimiz CHP'yi iktidart yapmak. Kafamızda başka bir şey yok. Siz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber inşallah bir sonraki seçimde iktidar olacağız" diye konuştu.
Şirin Akgül, "Kaybeden yok, kazanan CHP'dir. Ben huzurlarınızda Mert kardeşimi tebrik ediyorum. Sonuna kadar yanındayım. Çünkü bizim omuz omuza olmamız, faşizme karşı dik durmamız lazım. Bu yolda hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yolumuz açık olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi