1999 yılında CHP’ye üye olan ve 37 yaşında, üyeliğinin 20. yılında Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Gümrükçü’nün toplantısına CHP İlçe Başkanı Mert Özcan, Eski Çiğli Belediye Başkanı Tevfik Alyanak, Meclis Üyesi Adayı Ali Rıza Koçer’in yanı sıra meclis üyesi adayları ve partililer katıldı.

"HER ZAMANKİ GİBİ ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Meclis Üyesi Adayı Ali Rıza Koçer “Geçmişten bugüne kadar CHP bayrağını Çiğli’de sizler dalgalandırdınız, hep birlikte dalgalandırdık. İlçe başkanımız yüzde 70 hedef koyuyor ve inanın hayal değil. Ayrılmak bizi böler. Bizim şu saatten sonra kırgınlık, dargınlık, ayrılık gibi şeylerle kaybedecek vaktimiz yok. Çok çalışmamız lazım, sloganımızı biliyorsunuz: hastalanmayacağız, acıkmayacağız, uyumayacağız! Çok çalışacağız ve evlatlarımıza onurlu bir miras bırakacağız” dedi.

"BUGÜN BENİM MUTLULUĞUMUN DOĞUM GÜNÜ"

Eski Çiğli Belediye Başkanı Tevfik Alyanak da toplantıda söz alarak “Bugün benim mutluluğumun doğum günü. 20 yıl evvelki günlerime gittim. Sizlerle birlikte olmak, eski dostlarla karşılaşmak çok güzel. Sizler çok çalıştınız; sizlere benim bir vefa borcum var. İyi günlerimiz de oldu kötü günlerimiz de. İstemeyerek de olsa geçmişte kalbinizi kırdıysam özür dilerim, hakkınızı helal edin. Ben sizlerle birlikte şimdi gece-gündüz çalışıyorum. Tüm partilerle iyi ilişkilerde olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir ailedir. Her zaman emrinizdeyim.  Başkan adayım demiyorum Utku başkanım diyorum çünkü kazanacağını biliyorum” diye konuştu.

"İZMİR’DE BİRİNCİ İLÇE OLMAK İSTİYORUZ"

CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan konuşmasında “Biz bir hedef koyduk. Adayımızın Çiğli’den olması, örgütten olması, genç olması bize ayrı bir güç veriyor. Biz Karşıyaka’yı geçip bu seçimde rekor kırmak istiyoruz. Bu sizin el vermenizle, kol vermenizle olacak. Biz yönetime geldiğimizden bugüne aynı şeyi söyledik; CHP İlçe binası hepimizin evi. Esas olan CHP’nin oylarını arttırmak... Örgüt olarak gece-gündüz çalışıyoruz ve hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

"DAHA GÜZEL BİR HİKÂYEYİ HEP BİRLİKTE YAZALIM"

1999 yılında partiye üye olduğu günü anlatarak konuşmasına başlayan Gümrükçü, CHP örgütünün o yıllardaki durumunu anlattı. Duygusal ve eğlenceli anların yaşandığı konuşmada Gümrükçü “Benim aday olmam hepinizin başarısı, üzerimde hepinizin emeği var. 18 yaşında üye oldum, 19 yaşında ilçe yönetimine aldınız, 21 yaşında il yönetimine soktunuz. Bunlar olmasaydı, sizler olmasaydınız emin oldun ben de burada olamazdım.   20 sene önce burada gerçekten zehir gibi bir kadro vardı. Gençlik kolları gençlik kollarıydı, kadın kolları kadın kollarıydı. Çalışmalar sabah başlanırdı, gece de devam ederdi. Örgüt örgüttü ama zamanla biz de savrulduk, bölündük. Ben burada eğer istemeden bir hata yapıp kırdığım biri varsa özür diliyorum. Bundan sonra ayrılık gayrılık olmayacak, bir delege için kimse birbirini üzmeyecek. İstiyorum şu toplantıları ayda bir yapalım, partililer olarak bir araya gelelim ve bir istişare kurulu gibi olsun. Belediye, hizmetleri CHP’li bir belediye olduğunu göstersin. Sizin olağanüstü çabanızla kazandığımız geçmiş seçimlerdeki kadar zor bir süreç yok önümüzde. Kesinlikle kazanacağız ama neden rekor kırmayalım. Neden İzmir’de birinci ilçe olmayalım. Bize ‘aslansın, çok güzel yönetiyorsun’ diyecekler ama size eleştiriler gelecek. O eleştirileri bilelim ki ona göre hareket edelim. Özeleştiri birinci kuralımız. Ne kadar çok insanı yönetim süreçlerine dahil edebilirsek o kadar başarılı oluruz. Önceliğimiz rekor kırarak seçimi kazanmak ve Çiğli’yi İzmir’de birinci parti yapmak” dedi. 

Editör: Haber Merkezi