Buluşma kahvaltısında STK'ların başkan ve temsilcileri ile sıcak diyalog kuran başkan aday adayı Kemal Yıldız toplum önderlerine önce kendisinden bahsetti. Şunları söyledi:

"Sizlerin, halkımızın ve kanaat önderlerinin isteği doğrultusunda bu göreve talip oldum. Sizler beni tanıyorsunuz. Sosyal ilişkiler olsun, ekonomik olsun, durum ve toplum içerisindeki beklentilerin ne olduğunu iyi bilenlerdenim. Eğer partimin genel merkezi bana bu onurlu görevi verir ise eşitlikçi, katılımcı ve birlikte yönetilme modelini halkla beraber hayata geçireceğim. Hepimiz anadolunun çeşitli yerlerinden geldik. Çiğli'de kardeşçe beraber yaşıyoruz ve yaşayacağız, hepimiz Çiğli'liyiz. Bizde bu onursal göreve geldiğimizde belediyeciliği adil ve hesap verebilir şeffaf bir yönetim modeli ile yöneteceğiz. Kesinlikle insanlar arasında ayrımcılık yapmayacağız. Adil eşitliği tercih edeceğiz. Özel korumam veya özel asansörüm olmayacak. İnsanlara dokunacağız, her zaman sahada olacağız. Yani Hz. Ömer adaletini uygulayacağız." dedi.

Çiğli'nin sorunlarını bir grup akademisyenle birlikte hazırladığını belirten Yıldız kadronun ARGE mantığı ile hazırlık yaptığını söyledi. Yıldız ayrıca çzöüm önerilerinin detaylarını ilerde açıklayacağını vurguladı. Çiğli Belediyesi'nde emeği geçen herkese teşekkür eden Yıldız'a aday olduğunda STK'ların sonuna kadar destek vereceklerini sözlerini eklediler. Kimi STK başkanları Yıldız'ı, yakından tanıdıklarını adaylık kesinleştiğinde yanında beraber çalışacakları mesajını verdiler. Samimi bir ortamda geçen kahvaltılı sohbet toplantısına şu STK'lılar katıldı. İzmir Trakyalıklar Derneği, Çiğli Denizlililer Derneği, Çiğli Balıkesirliler Derneği, Çiğli ADD, Tüm Emekli Dul Yetim Derneği, Pir Sultan Derneği, Vartolular Derneği, Çiğli Sivaslılar Derneği , Cem Vakfı İzmir Şubesi , Tüm-Bel Sen 1 No'lu Şube Yöneticisi Birkan Acar, Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı  Mustafa GÜVEN,Çiğli Esnaf Odası. İşadamı İbrahim Yıldız ve İşadamı Yaşar Kabaker hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi