İZ GAZETE- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alan TCDD'ye tepki olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

'SİYASİ İKTİDARIN MAŞASI GİBİ DAVRANANLARA...'

Yücel yaptığı açıklamada, "Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer‘in Meclis’te bilgi vermek için kurduğu iki cümleye, hadsizce ve devlet geleneklerinden çok uzak bir şekilde cevap veren TCDD’nin "ilgili" bürokratları beceriksizliklerinin ve liyakatsizliklerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Lale Mh. İzban istasyonunu yapmak için tüm prosedürleri TCDD ile tamamlamış ve ihalesini yapmışken TCDD, bu hizmeti engellemek için yeni şartlar uydurmuş ve yer teslimini yapmayarak istasyon yapımını engellemiştir. Tunç Soyer 4,5 milyon İzmirlinin temsilcisidir. Bu rezil ve utanılacak açıklamayı yapan, bürokrat olduğunu unutup siyasi iktidarın maşası gibi davrananlarla vakti geldiğinde hukuk çerçevesinde hesaplaşılacağını kimse unutmasın. Halka hizmeti, makam, mevki ve siyasi çıkarları için engelleyenleri, İzmirliler unutmadı, unutmayacak" dedi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İBB Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında AKP sözcüsünün İzban hattında sonradan ihtiyaç duyulan iki istasyonun yapılmadığı eleştirisine yanıt vererek, TCDD’den üç aydır onay beklendiğini belirtmişti. TCDD ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,"'Hizmet yerine laf üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi bu açığını algı oluşturarak kapatıyor" ifadelerini kullanmıştı

Editör: Haber Merkezi