Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Konak’ta ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Yücel, partide son dönemde yaşanan görevden almalar, merakla beklenen olağanüstü kongreler ve il binasının açılışına dair açıklamalarda bulundu.

‘KONGRELER YENİ YILDA’

‘Tire, Torbalı ve Bayraklı’da olağanüstü kongre ne zaman yapılacak?’ sorusuna yanıt veren CHP İl Başkanı Deniz Yücel, “Yeni yılda yapacağız. Ocak ayı sonunda ya da şubat ayının başında olabilir. Neticede, tüzüğümüzde yazılı olan kurallar ne ise bunlar uygulanacak. Birtakım sebeplerle yönetim değişiklikleri oldu, görevden düşen ve görevden alınan ilçeler oldu, tüzük gereği geçici kurullar atandı. Geçici kurallar görevlerini yerine getirdi, önümüzdeki aylar içerisinde kongreler yapılacak ve tüzüğümüzün emrettiği şekilde kongrelerde yeni yönetimler seçilecek. Kongre yapılmaması gibi bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

‘BU ADIMLARI ATMAZSAK…’

Yücel, ‘Partiden son dönemde üst üste yaşanan görevden almalarla ilgili örgüt içinde tepkiler geldi. Bu gelişmeler aynı zamanda ‘Örgütte bir parçalanma mı var?’ sorusunu gündeme getirdi. Neler söylersiniz?’ sorusu üzerine ise şu açıklamayı yaptı: “Görevden alındığı zaman bunun bir sebebi vardır. Siyasi sebeple ya da keyfi nedenle görevden alma olmaz. Eğer bir eksik ya da yanlış gördüğümüz zaman bu adımları atmazsak görevimizi yapmamış oluruz. Dolayısıyla bu tüzüğümüze uygun bir süreç… Zaman zaman böyle kan değişiklikleri yaşanır. Bu bir sorun olduğunu göstermez.”

İL BİNASININ AÇILIŞI NE ZAMAN?

Yeni il binasının açılış tarihinin sorulması üzerine Yücel, “Henüz net bir tarih yok. Genel Başkanımızın ilk İzmir programında il binamızın açılışını Genel Başkanımız yapacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi