İZ GAZETE- Geçtiğimiz gün, İzmir’de bir grup depremzede kadın AKP İzmir İl Başkanlığı’na yürüyerek, “Haklıyız destek istiyoruz”, “Artık ölüyoruz” diye slogan attı. AKP İzmir İl Yöneticisi Mustafa Kandil ise depremzedelere,  "Şov yapmaya gerek yok. Sizi çay içmeye davet ettim. Sizinle bu üslupla konuştuğunuz için diyaloğa girmek istemiyorum. Bu kadar iyi niyeti suistimal ediyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabı üzerinden o anların videosunu paylaşarak, AKP'li Kandil'in depremzedelere yönelik tavrını eleştirdi. 

'HANGİ VİCDAN KABUL EDER?'

CHP'li Yücel yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Depremin yuvalarını yıktığı, yakınlarını koparıp aldığı İzmir’li Annelerin bir damla gözyaşı sizin sarayınızdan da, iktidarınızdan da kıymetlidir. 500 gündür oyaladığınız, acılarına acı kattığınız Anneler çare için AKP İzmir İl başkanlığına gelince, “Şov yapmayın” deyip, polis zoruyla onları dışarı attırırken insanlığınızı nereye bıraktınız? Bu olay unutulmaz, o gözyaşlarını hangi vicdan kabul eder? Utanç verici bu görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz!"

Editör: Haber Merkezi