TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleştirdiği siyasi parti ziyaretlerine devam ediyor.

Daha önce AKP, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi İzmir İl binalarını ziyaret eden Yücel, son olarak Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda HDP İzmir İl Eş Başkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur ile bir araya geldi.

‘HDP’NİN DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDA HUKUKUN, DEMOKRASİNİN YANINDA OLAN TAVRINI ÖNEMSİYORUZ’

Ziyaretin basına açık kısmında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Özellikle İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ile birlikte ülkemizde artık demokratikleşme yolunda önemli bir aşama kat edildiğini düşünüyoruz. HDP’nin bu demokratikleşme yolunda hukukun demokrasinin yanında olan tavrını da çok önemsiyoruz. CHP şu anda yerelde iktidar. Adale ve Kalkınma Partisi de genelde iktidar. İleride başka siyasi parti iktidarda olabilir. Önemli olan halkın verdiği görevi layıkıyla demokrasi çerçevesinde yerine getirmektir” ifadelerini kullandı.

‘BU KENTİ BİRLİKTE YÖNETMEYE HAZIRIZ’

İzmir’i herkesi kucaklayarak yönetmek durumunda olduklarını ifade eden Yücel, “Eğer böyle olursa, ülkemizi daha huzurlu bir hal alır diye düşünüyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak kırmızı çizgilerinin bulunduklarını belirten Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şiddetin terörün her zaman karşısındayız. Vatanımızın kırmızı çizgimiz olduğunu ifade ediyoruz. Çoğunlukçu değil, çoğulcu bir anlayış için mücadele etmeye devam edeceğiz Bu kenti birlikte yönetmeye hazırız. Her zaman önerilerinize açığız”

‘BU ZİYARETİ ANLAMLI BULUYORUZ’

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur ise ziyaret için Cumhuriyet Halk Partisi heyetine teşekkür etti. Baydur, “Biz bu ziyareti çok anlamlı buluyoruz. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden tek adam rejimine hayır diyen demokrasiyi savunan büyük bir çoğunluğun göstergesi oldu. Bu ziyaret bizim için çok anlamlı. Diyolog kapılarının açılması anlamında önemli buluyoruz. Farklı düşüncelerimizde rağmen, faşist ve dinci iktidara karşı ortak paydada yer alması gerekiyor” diye konuştu.

Demokratik bir anayasanın ülkede olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Baydur şöyle konuştu: “Demokratik siyaset zemininde siyaset yapmak istiyoruz. Tüm demokrasi kesimleri ile diyalog içerisinde olmak istiyoruz. Kaygılarla korkularla hükumete karşı sesimizi yükseltmeyerek bir şeyin değişmediğini gördük iktidara karşı büyük bir itiraz yükseldi son yerel seçimlerde. Umarız HDP’nin halklar ve toplum adına önümüzdeki süreçte ortaklaşabilirse biz o zaman amacımıza ulaşırız. Bugünden sonra demokratik siyasette önemli zemin açılmıştır. Bu yüzden diyaloglar bizim için çok anlamlı”

‘DİYALOG HALİNDE OLMAMIZIN KIYMETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür ise “Gecikmeli de olsa bu ziyaret bizim için anlamlıdır. HDP’nin seçimlerdeki stratejinin önemli olduğunu düşünüyorum. İzmir’de yerel seçimlerinde kazanmış olan CHP’nin tüm ötekilerin haklarını savunacağını ve bu noktada diyalog halinde olmamızın kıymetli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi 15 Temmuz oturumunda HDP’ye yönelik ambargo hakkında konuşan Baydur “Mevcut hükumet zorla bastırmaya çalışıyor. Hükumet topluma da kabullendirmeye de çalışıyor. Buna yönelik Genel Başkan Yardımcımıza yapılan durumu yaşadık. Bizim sesimiz maalesef çıkmıyor” dedi.

‘BU ŞEHİR HEPİMİZİN’

Baydur ayrıca 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir’de gerçekleşen süreç hakkında da yorumlarda bulunan Baydur, “Biz seçimden önce de belediye içerisinde olmak ya da istihdam meselesi değil olarak bütün farklı kesimlerin fikirlerinin alınmasını önemsiyoruz. Diyalog kapısı açık olduğu sürece bu mümkün. Tunç Soyer’e de bu minvalde sadece HDP’nin değil tüm kesimlerin taleplerini ileteceğiz. Bu şehir hepimizin” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi