İZ GAZETE- TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, Mersin'de kilometrelerce alana yayılmış çöplerin çekildiği videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak,  "Görüntüler yeni... Burası bizim ülkemiz; Mersin. Bu gördükleriniz de dünyanın çöpü! Kilometrelerce alana yayılmış olan bu çöpler dünyanın çeşitli yerlerinden ülkemize getirilen ve ormanlık alanlara dökülen çöpler" ifadelerini kullandı. CHP'li vekil, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u da videoya etiketledi,  "Var mı mantıklı bir açıklamanız?" sorusunu sordu. 

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Murat Bakan, son iki yıla dair çöp ithalatı verilerini sormuş, Bakan Kurum ise, 2020 yılında 775 bin ton olan plastik çöp ithalatının 2021’de 685 bin tona gerilediğini söylemiş ancak yapılan çöp ithalatının ülkelere göre dağılımını açıklamamıştı. 

CHP’li Murat Bakan bunun üzerine," Türkiye’ye 2021 yılında ne kadar plastik atık ithal edilmiştir? Aylara ve ülkelere göre dağılımı nedir? Önergeyi yanıtlayacağınız tarih itibarıyla Türkiye’ye 2022 yılında ne kadar plasik atık ithal edilmiştir? Aylara ve ülkelere göre dağılımı nedir?” sorularını yöneltmişti.

Editör: Haber Merkezi