TUGAY CAN / İZ GAZETE - Narlıdere Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erman Uzun, Narlıdere Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul kararını eleştirdi.

İstanbulluların iradesinin gasp edildiğine dikkat çeken Uzun, “İslam tarihinde belki de ilk kez Müslümanlar ramazan ayına kul hakkı yiyerek başladı. İktidar blokunun YSK eliyle aldığı karar maalesef ki ülkemizde demokrasinin kırıntılarını da ortadan kaldırmıştır. Halkın iradesi gasp edilmiş, milyonların oyu çalınmıştır.” diye konuştu.

Konuşmasına Suriye sınırında terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Uzun, YSK’nın İstanbul seçimlerine ilişkin kararını değerlendirdi.

‘ÜSKÜDARI GEÇEMEMENİN HAZIMSIZLIĞI BU’

AKP iktidarının seçimi baskı ile kazanmaya çabaladığına dikkat çeken Uzun, iktidarın tüm bunlarda başarısız olmasının ardından sandığı devirdiğini söyledi. YSK’nın almış olduğu kararın akıl durgunluğunun ‘dik alası’ olarak nitelendiren Uzun, “Bu karar atı alıp Üsküdar’ı geçememenin hazımsızlığıdır’ dedi.

‘HER ŞEYİN ÇOK GÜZEL OLACAĞINA ŞÜPHEMİZ YOKTUR’

Uzun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak bilinmelidir ki bu kara leke karşısında sorgulayan vicdanlar, bu memleketin demokrasi sevdalıları ve İstanbul halkı gerekeni tekrar yapacaktır. Halkımızın Ekrem İmamoğlu tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağına ve her şeyin çok güzel olacağını hiç şüphemiz yoktur. Fakat bu Milli irade diye bağırıp şahsi ve cümle menfaat peşinde koşanlar, sandıktan kendilerini çıkmış çıkamayınca milli iradeye darbe yapmaktan çekinmeyen iktidar bloğu bilmelidir ki; bu iradeyi gaspınız tarih asla unutmayacak, sizi ve bu hukuksuzluk paçavrası kararınızı tarihe gömecektir.”

Editör: Haber Merkezi