TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere Meclis üyesi adayı Erman Uzun yerel seçim süreci, Narlıdere, gençlerin politikadaki ve Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki yeri üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

10 Aralık 1991 İzmir doğumlu olan Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde Narlıdere’de iki dönem Gençlik Kolları yöneticiliği görevinde bulundu. CHP Narlıdere Kongre Delegeliği ve Narlıdere Öğrenci Temsilciliği gibi görevlerde bulunan Uzun, öğrenimini ise yine İzmir’de gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Uzun, ayrıca İletişim Fakültesi içerisinde aktif olarak siyasetin içerisinde yer aldı.

Ege’de Birgün gazetesinin kurucusu olan Uzun, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Narlıdere Belediye Meclis üyesi adayı oldu ve 8. sıradan aday gösterildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde genç bir meclis üyesi adayı olarak gençlerin aldığı sorumluluklar hakkında konuşan Uzun, “Bizim gençler olarak kavga etmemiz gerekiyor. Bu kavga bedenen bir kavga değil; fikren bir kavga olmalı, dedikodu değil politika üretmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Uzun, tutuklu durumda bulunan CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem’in 29 yaşında milletvekili olduğunu, Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in de kendisiyle yaşıt olduğunu hatırlatarak, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde gençlerin siyasette aktif rol aldığını aktardı. Uzun, “31 Mart yerel seçimleri özelinde konuşacak olursak eğer, gençlerin mutlaka listelerde daha fazla yer bulmaları gerekirdi. En azından ilçelerimizde yaş kontenjanına uyulabilirdi. Bu noktada bir eksiklik görüyorum. Fakat bu durumda tek suçlu listeleri yazan büyüklerimiz ve gençleri listelere taşıyamayan gençlik liderleri değildir. Biz gençlerinde kendimizde hata aramamız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

İşte o söyleşi:

‘LİSTEYE YAZILABİLMENİN TEK KOŞULU GENÇ OLMAK OLMAMALI’

1-Genç bir meclis üyesi adayı olarak gençlerin siyasetteki varlığı hakkında neler söylemek istersiniz? Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinde gençlere yeteri kadar yer verdiğini düşünüyor musunuz?

Ulu Önderimiz, ebedi komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” Gençler olarak halkımıza, geleceğimize ümit olmalıyız, ümit olmak zorundayız. Geçmişten bugüne gençlerin yer aldığı siyasi oluşumlar, eylemler ve hatta söyleşiler, paneller her zaman alışılagelmişin dışında daha dinamik, monotonluktan uzak, akıcı, heyecanlı ve fedakarlık dolu olmuştur. Gençler halkı için hep bedel ödemiştir. Tarihsel sürecimize baktığımız zaman gerek Çanakkale savaşındaki on beşlilerden, gerek 68 kuşağının devrimci gençleri Denizlerden, gerekse Y kuşağının daha çok politikleştiği Gezi Parkı eylemlerinden bunu daha somut bir şekilde görebiliyoruz. Gençlik dinamizm ve heyecan demektir. Ancak gençliği sadece bu kavramların içerisinde sıkıştırırsak hata ederiz. Gençlik çağa ayak uydurmak ve teknoloji de demektir. Kısacası tüm siyasal hareketler daha dinamik, heyecanlı, çağdaş ve teknolojik olmak istiyorsa gençlerden faydalanmalı, gençlere iktidar alanları açmalıdır.

Partim ve evveliyatı geçmişten günümüze gençlere iktidar alanı açmakta başarılı bir parti olmuştur. Örneğin değerli büyüğümüz Sayın Yüksel Çakmur 1971 yılında, 29 yaşında Buca Belediye Başkanı olmuştur. Şu an tutukluluğu devam eden Parti Meclisi Üyemiz Sayın Eren Erdem 2015 Genel Seçimlerinde 29 yaşında Milletvekili olmuştur. Şu an ki mevcut MYK’mızda 1991 doğumlu, benimle aynı yaşta olan Sayın Genel Başkan Yardımcımız Gökçe Gökçen yer almaktadır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

31 Mart yerel seçimleri özelinde konuşacak olursak eğer, gençlerin mutlaka listelerde daha fazla yer bulmaları gerekirdi. En azından ilçelerimizde yaş kontenjanına uyulabilirdi. Bu noktada bir eksiklik görüyorum. Fakat bu durumda tek suçlu listeleri yazan büyüklerimiz ve gençleri listelere taşıyamayan gençlik liderleri değildir. Biz gençlerinde kendimizde hata aramamız gerekmektedir. Birileri bizi durduk yere neden listeye yazsın? Listeye yazılabilmenin tek koşulu genç olmak olmamalı diye düşünüyorum. Sonuç itibari ile bir kamu görevine talip olduk. Başarıda da başarısızlıkta da partimiz hesabını halka verecek. Bizim gençler olarak kavga etmemiz gerekiyor. Bu kavga bedenen bir kavga değil; fikren bir kavga olmalı, dedikodu değil politika üretmeliyiz.

‘GENEL İKTİDARA GİDEN YOL YEREL İKTİDARDAN GEÇİYOR’

2- 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler pek çok açıdan kritik unsurları içerisinde barındırıyor. Bu kapsamda toplumun farklı gruplarından isimler belediye başkanlığına ya da belediye meclis üyeliğine adaylığını koyuyor. Bir gazeteci olarak 8. sıradan aday gösterildiniz. Yerel seçimleri medyanın içerisinden gelen biri olarak nasıl yorumluyorsunuz?

Öncelikle haklı mücadelemde hakkımı teslim eden ilçe başkanım Sayın Şahin Fırat’a ve değerli ilçe yönetim kurulu üyelerine doğup, büyüdüğüm ilçem Narlıdere’ye hizmet etme onurunu bana yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Söylediğiniz gibi yerel seçimler pek çok açıdan içerisinde kritik unsurlar barındırıyor. Bu seçime sadece bir yerel seçim gözü ile bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Önümüzde bir genel seçim görünmüyor. Bu bağlamda AKP saltanatının son bulması yerel seçimlerle başlayacak. Her zaman ne deriz: “Genel iktidara giden yol, yerel iktidardan geçer” bundan dolayı AKP’nin sadece yerel eksikliklerini anlatmak yeterli değil. AKP’nin dövizi nasıl tavan yaptırdığını, işsiz sayısının ülkemizde nasıl arttığını, insanların seçilme haklarını nasıl gasp ettiğini, gündelik hayatımızda tükettiğimiz neredeyse tüm ürünlerin ithal ve döviz bazlı olduğunu da anlatmalıyız. Burada Sayın Milletvekillerimize büyük görev düşüyor. Vekillerimizi takip ediyorum, onlarla gurur duyuyorum. Tüm ilçelerimizde arı gibi çalışıyor, gerçekleri halkımıza anlatıyorlar.

3- Meclis üyesi olarak mecliste yerinizi aldığınız zaman mesleğinizin bu sürece katkısı ne yönde olacak? Göreve geldiğiniz zaman ne tip çalışmalar yürüteceksiniz?

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz gerçekten çok çalışıyor, üretiyor. Fakat bu çalışmaları halka yeterince duyuramadıktan sonra geri dönüş zayıf kalıyor. Sağlıklı iletişim sürecinin gerçekleşmesi, bunun sonucunca halkımızın çalışmalarımızdan haberdar olması ve belediye ile halkın sürekli etkileşim içerisinde olabilmesi için bazı projeler hazırladım. Bu projelerimi seçimlerden sonra mutlaka uygulamak için çalışacağım. Mesleki durumumun dışında biliyorsunuz ki CHP gençlik örgütlerinde yetiştim. Gençlik örgütleri partinin mutfağıdır. Partimizin mutfağında aldığımız ahlakla ketlere hizmet vermek vatandaşlık, gençliğin dinamizmini kentlere taşımak boynumuzun borcudur.

‘AKP’Yİ NARLIDERE’DEN SİLDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM’

4-Narlıdere’de Abdül Batur 4 dönemlik görevinin ardından Konak için aday oldu. Ali Engin ise Narlıdere Belediye Başkan adayınız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Narlıdere’de kazanmaktan ziyade oylarını arttıracağı fikrine katılır mısınız? Neden?

Öncelikle 4 dönemdir Narlıderemiz için gece – gündüz demeden çalışan, halkına, gençlere ve örgüte hak ettiği değeri veren Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’a çok teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun. Konak halkının çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Başkanımızın söylediği gibi “Konak’a mimar eli değdiği belli olacak”. Batur başkanımız yerine Narlıderemize Sayın Ali Engin başkanımız genel merkezimizin teveccühü ile aday olarak atandı. Kendisi partimizin tabanından gelen, il başkanlığımızı yapmış değerli bir insan, değerli bir siyasetçi. Seçim çalışmalarımızda görüyoruz ki Sayın Engin’in iletişim becerileri çok yüksek. Halkla güzel bir elektrik yakaladı. Zaten İl Başkanlığı yaptığı için İzmir’in birçok yerine olduğu gibi Narlıdere’ye de oldukça hakim.

Elbette Narlıdere’yi kazanacağız. Oylarımızı kesinlikle arttıracağız. AKP’yi Narlıdere’den tamamen sildiğimizi düşünüyorum. Öyle ki AKP değil MHP aday çıkarttı. İyi Parti ile yaptığımız ittifak ile birlikte Narlıdere’de yüzde 80 bandını aşarak bir rekora imza atacağız.

‘TUNÇ SOYER KÜÇÜK BÜTÇELER İLE BÜYÜK İŞLER YAPTI, DAHA BÜYÜK İŞLERİ YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

5-Meclis üyesi olduğunuz zaman Narlıdere’de çözme gayreti içerisinde bulunacağınız en önemli sorun ne olacak?

Benim şahsen bir çözüm üretmem çok mümkün değil. Mecliste yer alacak olan arkadaşlarımızın hepsi birbirinden kıymetli ve meziyetli. Güzel bir uyum sağlayacağımız aşikar. Yalnız taştan duvar olmaz diye boşuna söylememişler. Hep birlikte kuvveti doğuracağız. Omuz omuza Narlıderemize hizmet etmek için mücadele edeceğiz. Narlıdere’de çözülmeyi bekleyen sorunlar mutlaka var. Öncelik olarak bir hizmeti göstermek doğru olmaz. Narlıdere’nin ve Narlıdereli’nin her sorunu önceliklidir. Tüm sorunları çözmek için mücadele edeceğiz.

6- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de büyük bir değişime gitti. Siz, bu değişimin içerisinde yer alan genç bir politikacı olarak bu değişim temelinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayınız Tunç Soyer hakkında ne düşünüyorsunuz? İzmir’e katacakları ne olacaktır?

Heraklietos’un söylediği gibi; “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir”. Değişim her zaman, sürekli olacaktır. Bu değişimin İzmir’e ve tüm İzmir halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adayımız Sayın Tunç Soyer değerli bir insan, değerli bir politikacı, değerli bir belediyeci ve değerli bir aktivisttir. Başkanımızın enerjisi yüksek, dinamik bir kişiliğe sahip. Bu enerjisi kentimizin enerjisi olacaktır. Seferihisar’da yaptıkları İzmir’de yapacaklarının teminatıdır. Küçük bütçelerle büyük işler yaptı. Şimdi daha büyük bir bütçe ile daha büyük işler yapacağını düşünüyorum.

Editör: Haber Merkezi