İZ GAZETE-  CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'ne sayılı günler kaldı. Yaklaşan kongrede başkanlık için 4 kişinin adı geçerken, CHP İzmir Gençlik Kolları'nın şu anki başkanı Ozan Uyan CHP İzmir İl Gençlik kolları başkanlığına adaylığını koymayacağını açıkladı.

'NİCE BAŞARILARA İMZA ATTIK'

Ozan Uyan yaptığı açıklamada, "2012'de Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığına bağlı olarak üniversite komisyonumuzu hayata geçirdik, dostlarımız ile birlikte İzmir'imizin tüm üniversitelerinde örgütlenmeye ve üniversite mücadelesini partimiz ile buluşturmak amacıyla çalıştık, çabaladık.

2014 yılında 19 yaşında Karşıyaka İlçe gençlik örgütü başkanlığına getirildik, Turan Güneş Gençlik evini açtık, bir çokça eylemler etkinlikler gerçekleştirdik, kurumsal bir gençlik kolları yapısı hedefledik, yoldaşlarımızın emeğiyle, başardık. Her şey mümkün eğer inanırsak, dedik: 2017 Aralık ayında CHP Gençlik örgütleri İzmir İl Başkanlığına Delege kardeşlerimizin takdiri ile getirildik. Bölge örgütlenmelerini hedefleyen, alanda en iyi şekilde kendi örgütlülüğünü yansıtan, 1 Nisan'da " 16 Yıldır Şaka gibi Türkiye", İnsan Hakları Gününde "İnsanlık Bu mu ?" , Muktedir devam dediğinde "Tamam" diyerek medyanın yandaş olduğu bu dönemde İzmirimizin tüm duvarlarını halkın medyası hâline getirdik, BIÇAK KEMİKTE diye meydanları inleten, konserler düzenleyerek Y ve Z kuşağının yeni dönem siyasal etkinlik modelini yakalayan, meclis üyeliklerinde birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmeyi arzulayan, Filistin mücadelesinden, basın açıklamalarına, çiftçinin dertlerine sahip çıkan, İNANIN ÇOCUKLAR diyerek iktidarı arzulayan, HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ diyerek umudu örgütleyen bir gençlik örgütünü;İzmir'in vefakar, cefakar umudunu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına bağlamış onurlu genç kardeşlerimiz ile birlikte inanarak, yarattık. Ve daha nice buralara yazamadığımız başarılara imza attık" ifadelerini kullandı. 

'DEVAM ETMEME KARARINI ALDIM'

Uyan ayrıca, "Bu 3 yılda 1 genel,1 yerel seçim, Covid-19 pandemisi gibi bir çok olay yaşadık. Ama hep partimiz için çalışmaya, alın teri dökmeye devam ettik. Siyaset yaptığımız her dakika; bizi biz yapan en önemli unsurun Cumhuriyet Halk Partisi'nin 6 oklu bayrağı olduğunu ve bu dev çınarın genç filizleri olduğumuzu hiç unutmadık. Siyasette mücadelenin baki, koltukların geçici olduğuna inanan ve yenilenmenin önünü açmak gerektiğine olan inancımla, 29 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirileceğimiz olağan kongremizde İzmir İl Başkanlığı görevine devam etmeme kararını vermiş bulunmaktayım. Bu süreç boyunca mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Olağan il kongremiz de aday olan tüm genç arkadaşlarıma başarılar dilerim. Şunu hiç bir zaman unutmayacağım ki; Cumhuriyet Halk Partisi'nden hiçbirimizin alacağı yoktur. Bizim her zaman bu onurlu yola ve bu onurlu yolu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bir borcumuz vardır. Bu sebeple 6 oklu onurlu bayrağı bir üst noktaya taşımak için bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

KONGRE NE ZAMAN?

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda, 29 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'de gerçekleşecek.

Editör: Haber Merkezi