Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek, “ Bunların yaptığı sadece rantsal dönüşüm. Uzundere’de yapılan sadece rantsal çalışmalar. Vatandaşın arazisi alınıyor. Ancak büyük müteahhitlere çok katlı imarlar veriliyor.” dedi. Sözüpek, siyasetin tavla gibi olduğunu bunun için zara ihtiyaç olduğununda altını çizdi. Aynı zamanda Karabağlar Belediyesi Spor Kulüpleri Derneği Başkanı olan Sözüpek, Karabağlar da 500 bine yakın bir nüfus olduğunu belirterek, “Hem kozmopolit bir ilçe hem de engelli vatandaşlarımızın bulunduğu bir ilçemiz. Dezavantajlı durumda bulunan vatandaşlarımızın iş hayatına katılabilecekleri projeler üretmeye çalışıyoruz.” dedi.

“BUNLARIN YAPTIĞI RANTSAL DÖNÜŞÜM”

Hükümetin mülki amirlerinin de AK Parti yöneticisi gibi davrandıklarını söyleyen Bülent Sözüpek, “Biz CHP olarak güce karşı muhalefet yapıyoruz. İktidarın Karabağlar’da çaktığı çivi bile yok. Poligon deresi askeriye alanı Karabağlar’a verilecekti. Ses yok. Belirsizlik sürüyor. Bunların yaptığı sadece rantsal dönüşüm. Üniversite alanı için ayrılan 7,5 hektar alanın yarısı konut alanına çevrilmiş durumda. Uzundere’de yapılan sadece rantsal çalışmalar. Vatandaşın arazisi alınıyor. Ancak büyük müteahhitlere çok katlı imarlar veriliyor.” diye konuştu.

“ÜLKEMİZDE SİYASET TAVLA GİBİ”

Siyasetin tavla gibi olduğunu bunun için zara ihtiyaç olduğunu Sözüpek, “Sosyal demokrat olarak kimlik siyaseti yapmıyoruz. İlkeler doğrultusunda çalışıyoruz. Ülkemizde Siyaset tavla gibi ne kadar strateji akıl yürütürsen yürüt yine de şans faktörü devreye giriyor. Satranç gibi olsa akıl yürütür adımları planlar ilerlersin ancak Türkiye’de tavla gibi zara da ihtiyaç var. Kimin hayali Karabağlar için büyükse kimin hayali İzmir için büyükse adayımız da kazananda o olsun.” şeklinde konuştu.

“KARABAĞLAR’I KARIŞ KARIŞ SOKAK SOKAK BİLİYORUZ”

2000 yılından beri siyasetin içinde olduğunu vurgulayan ve 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde de CHP’den Karabağlar meclis üyesi seçilen Sözüpek “Genç olmam büyük bir avantaj. Karabağlar’da esnafın ve halkın içindeyim. 56 mahalle ve 2 köy var. 3 bin 700 civarında sokak var. Karış karış sokak sokak her noktasında emeğimiz ve çabamız var. Halkın da esnafında Karabağlar’ında sorunlarını çok iyi biliyorum. Çözmek için çabalıyoruz.” dedi. Karabağlar’ı sokak sokak bildiğini ifade eden Sözüpek sözlerine şöyle devam etti:

GÜNLÜK YAŞAM EVLERİ PROJESİ

“Gençlik ve günlük yaşam evleri projemiz var. Günlük yaşam evlerinde dezavantajlı insanlarımızın hayata katılması için etkinlikler eğitimler almaları için projeler geliştiriyoruz. Örneğin bir alzheimer hastanız var hastanızı günlük olarak oraya bırakacaksınız. Orada hem sağlık açısından hem de günlük faaliyetler açısından vatandaşımız vakit geçirebilecek. Her noktada gençlerimiz için ücretsiz internet alanları oluşturmayı planlıyoruz. Down kafeler açabilir. Bir farkındalık oluşturabilir. Ve birçok dezavantajlı insanımıza istihdam sağlayabiliriz. Kavacık bölgesinde mesire yerleri açmayı planlıyoruz. Karbem’den 4 bin kişi faydalanıyor. Birkaç bölgemizde daha Karbem açabiliriz. Hem ücretsiz hem de kaliteli eğitim. Bağ-kart ile 120 lira gibi bir rakam bin 200 aileye destek oluyor.”

Editör: Haber Merkezi