İZ GAZETE - AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ‘il kongresi’ ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in kongrede aldığı oy üzerinden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

AKP’li Hamza Dağ’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, il kongresinde ikinci kez başkan seçilen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel üzerinden yüklenmesine yanıt gecikmedi. CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan, AKP’li Dağ’ın partisini hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi.

‘TEK ADAM OLARAK TARİHE GEÇECEKTİR’

Dağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

“Kaset skandalı ile Genel Başkan olan, sonrasında parti içindeki muhaliflerini tek tek siyaset dışı bırakan, kurmuş olduğu korku imparatorluğu ile kendisine karşı aday olanlara imza dahi verdirmeyen Kılıçdaroğlu, bugün bir başarıya daha imza attı. Milletvekili olduğu ilde yapılan kongrede kendi adayı, imzasını aldığı delegelerin ancak yarısına yakınının oyunu alabildi. Kılıçdaroğlu belki ülke siyasetine hiçbir zaman damga vuramayacak ama parti tarihine başarılı bir “Tek Adam” olarak geçecektir.”

‘NEZAKETTEN UZAK, HADDİNİN ÇOK ÖTESİNDE’

AKP’li Hamza Dağ’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerine CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan tepki geldi. Sındır sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Dağ, siyasi nezaketten uzak, haddinin çok ötesinde partimize ve üyelerimizin iradesine dil uzatma cüretini göstermiştir. Cesareti varsa önce kendi partisindeki ve bu ülkenin başına musallat olmuş “tek adama” ve rejimine dil uzatsın. Belki bu ülkeye bir faydası olur...”

'DEMOKRASİNİN DAYANAĞIDIR'

AKP’li Hamza Dağ’a bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan geldi. CHP’li Arslan sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasi ve adalet için 432 kilometre yol yürüyen, Genel Başkanlık için yarıştığı rakibini Cumhurbaşkanı adayı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, tek adam rejimine karşı demokrasinin dayanağıdır. Halkımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasi mücadelesine yanıtını yerel ve yenilenen İstanbul Büyükşehir seçimlerinde vermiştir. Hamza Dağ’ın amacını aşan nezaketsiz üslubuna verilecek cevap ise şudur, hadi oradan tek adam rejiminin bekçisi.

'İFTİRALARINZI MALUM SONUNUZU DEĞİŞTİRMEYECEK'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de AKP’li Hamza Dağ’ın eleştirilerine yanıt verdi. Yücel, partisinin hukuk kurallarına göre yönetildiğini belirterek şunları söyledi:

“Demokrasiyi, otokrasi için araç olarak gören bir siyasi parti, CHP'yi ve Genel Başkanını eleştiremez. CHP hukuk kuralları ve tüzük hükümlerine göre yönetilen bir siyasi partidir. Elbette ki bunu anlamanızı beklemek hata olur. Olur da bir gün çarşaf listeyle, üyelerden herkesin yönetim organlarına aday olabildiği, istediği eleştiriyi yapabildiği bir kongre veya kurultay yaparsanız, o zaman ne demek istediğimizi anlarsınız. Kaset skandalı dediğiniz Fetö kumpaslarını alkışlarkenki hallerinizi unutmadık. Korkunuz ve iftiralarınız malum sonunuzu değiştirmeyecek. Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkeyi AKP'nin tek adam düzeninden ve zorbalığından kurtaracak lider olarak tarihe geçecek.”

Editör: Haber Merkezi