Sındır, “Milletimiz kaderini; tek bir kişiye, tek bir aileye, tek bir zümreye, otoriterleşen zihniyete, tekelleşen anlayışa, teslim etmeyecek. Seçim yasakları başlayıncaya kadar, son ana kadar durmak yok” dedi.

“VATANDAŞ YETER DİYOR!”

AKP'nin 16 yıllık rant ekonomisi bir avuç zengin yarattı, milyonları ise yoksulluğa mahkum ettiğini söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “AKP insanı gelişmenin hakça bölüşmenin derdinde olmadı. Emekçiyi, emeği, işçiyi, memuru, esnafı, toplumun tüm kesimlerini görmezden geldiler, rant ekonomisiyle bir avuç zengin yarattılar, milyonları ise yoksullağa mahkum ettiler. Milyonlarca işçimiz düşük asgari ücretle çalışmak zorunda. Esnafımız, vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor” dedi.

“TÜRKİYE ÜRETMEYEN BİR ÜLKE OLDU”

Vatandaşlarıyla buluşmasında Türkiye’nin karanlık bir döngünün içine girdiğini söyleyen Sındır, çıkış için CHP iktidarını adres gösterdi. Sındır, “Türkiye 21. Yüzyılda üretmeyen bir ülke oldu. Türkiye’nin dış borç stoku 450 milyar doları aştı. Dolar, euro tarihi rekorunu kırdı. Asgari ücret 5 küçük altın ederine düştü. Yüksek faiz ve yüksek kurdan oluşan karanlık bir döngünün içine çekildik. Ekonominin dengelerini bozan Saray rejimi plansız ve günübirlik müdahaleleriyle Türkiye’yi bir krize sürüklemekle kalmadı gelir adaletini de bitirdi. Milletimiz kaderini; tek bir kişiye, tek bir aileye, tek bir zümreye, otoriterleşen zihniyete, tekelleşen anlayışa, teslim etmeyecek” dedi.

“CHP İKTİDARA, VATANDAŞLARIMIZDA CHP İKTİDARINA HAZIR”

Zengini daha zengin etmeye dayalı mevcut büyüme anlayışı yerine, hakça paylaşıma dayalı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı getireceklerini söyleyerek sözlerini sonlandıran Sındır, “Gittiğimiz kahvehanelerde, hayırlı işler dediğimiz esnaflarımızda, sofrasına konuk olduğumuz, ekmeğini bölüştüğümüz evlerde vatandaşlarımız artık yeter diyor. Seçim yasakları başlayıncaya kadar, son ana kadar durmak yok. Halkın partisi CHP iktidara, vatandaşlarımızda CHP iktidarına hazır. 1 gün önceden ilan ediyoruz; toplumsal refahı sağlayamayan iktidarı toplum yarın emekliliğe ayıracak. Allah’ın izni, milletimizin isteğiyle Muharrem İnce Cumhurbaşkanımız, partimizde iktidar olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi