Balkan kültürünü, kültürleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemine değinen Sındır, “Bölgemizde, Balkanlar’da, Türkiye’mizde kardeşçe bir yaşam ve kalıcı barış için bağlarımızı güçlendireceğiz. Balkan kültürünü, kültürlerimizi yaşatmak için el ele olacağız ve kültürlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak da hepimizin görevi. Alevi’si, Sünni’si, Laz’ı, Çerkez’i, Arnavut’u, Boşnak’ı, Kürdü, Türkü bizler aynıyız, biriz ve hepimiz bayrağımızın altında yaşamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Bunu kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e ve aziz şehitlerimize borçluyuz” dedi.

“ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Türkiye'nin bugün zor bir dönemden geçtiğini dile getirerek sözlerine devam eden Sındır, “Türkiye’miz zor bir dönemden geçiyor. İnsanlarımızın bir arada kardeşçe yaşamasını sağlayan temelleri sarsılmak, Cumhuriyet kazanımlarımız yok edilmek isteniyor. Dedesi, babası, ya da kendisi Balkanlar’dan, Rumeli’den, sınırlarımız dışından göçmek zorunda kalan soydaşlarımız yurt kaybetmenin ne demek olduğunu bilir. Balkanlar ve Rumeli sadece coğrafi bir bölgeden ibaret değildir. Balkanlar ve Rumeli köklü bir tarih,  görkemli bir kültürdür, Balkanlar acının, kanın, gözyaşının hikayesidir. Rumeli ve Balkanlar bizim kültürümüzün, bizim tarihimizin ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

“DEMOKRASİYİ, HAKKI, HUKUKU HEP BERABER SAVUNMALIYIZ”

Politik inancından ya da dininden dolayı hiç kimsenin haksızlığa, zulme uğramaması gerektiğini söyleyen Sındır, “Balkanlardan gelen yurttaşlarımız acıyı, gözyaşını ve kanı gördüler; bu sıkıntıları bir daha yaşamayalım diye adaleti, demokrasiyi, hakkı, hukuku hep beraber savunmalıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi