Bornova’da gittiği mahallelerde yoğun ilgi ve sevgi ile karşılanan Sındır, toplumun birliğine, beraberliğine zarar verenlerin artık çoktan gitme vaktinin geldiğini söyledi, “Hak istiyoruz, hukuk istiyoruz. Milletimiz için çocuklarımızın için iyi bir gelecek istiyoruz. Biz güçlü bir ekonomi istiyoruz. Tüketim toplumu yaratıp insanları borç yükü altında ezen değil, refah toplumu yaratıp hakça bölüşen bir düzen istiyoruz. Üreten, ürettiğini adilce paylaşan bir düzen istiyoruz. Biz toplumsal barış istiyoruz. Her kelimesi her sözü bizi ötekileştiren, bizi dışlayan kin öfke dolu söylemlerden bıktık usandık. Mikrofon eline geçen iyi şeyler güzel şeyler söylesin, hepimize sevgi aşılasın, hoşgörü aşılasın istiyoruz. Tam zamanı Türkiyem AKP için vakit tamam, vakit iktidardan gitme vakti” dedi.

“ALEVİSİYLE, SÜNNİSİYLE, TÜRK’ÜYLE, KÜRT’ÜYLE OMUZ OMUZA!”

Bin yıllardan gelen toplumsal barış iklimine 16 yılda AKP’nin büyük zararlar verdiğini söyleyen Sındır, “Biz toplumsal barış istiyoruz. Bu ülkede yaşayan kim olursa olsun. Hangi etnik, mezhep ve inanç kimliğinde olursa olsun önce insan kimliğiyle herkesin eşit olduğu, kimliğini onurlu bir şekilde ifade edebildiği alevisiyle, sünnisiyle, Türk’üyle, Kürt’üyle omuz omuza bu vatan topraklarında halay çekmek istiyoruz. Bu yürek, bu tek ses, bu tek yumruk bizde oldukça mutlu ve huzurlu bir gelecek bizim olur. İnanıyorum biz kazanacağız, milletimiz kazanacak” dedi.

“YETER Kİ BİZE YETKİ VERİN”

AKP iktidarının çalışma hayatı üzerinde yoğun bir baskı uygulayarak çalışanları yoksullaştırdığını ifade ederek sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuştu, “Türkiye bugün ucuz bir emek ülkesine dönüştü. İktidar hızla artan işsizliğe çare bulamazken, modern köleliğe göz yumdu. Çalışma hayatında ve ücretlerin belirlenmesinde cinsiyet, etnik kimlik, din, dil, ırk gibi her türlü ayrımcılıkla mücadele edecek ve bu baskıcı düzene son vereceğiz. Kadınları eve hapseden ve iş gücüne katılımını engelleyen koşulları ortadan kaldıracağız. Engelli istihdamını destekleyecek, çalışma hayatında engellilerin ihtiyaçlarına öncelik vereceğiz. Size söz veriyoruz işsizliği 5 yıl içinde yüzde 5’in altına indireceğiz. Kamuda tüm işçileri ilk 6 ayda kadroya alacak, kadroya geçişlerdeki eşitsizlik ve haksızlıkları gidereceğiz. Yeter ki bize yetki verin, hadi deyin” dedi.

Editör: Haber Merkezi