TUGAY CAN / İZ GAZETE - İz Gazete Genel yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve İz Gazete İmtiyaz Sahibi Cihan Samgar ile bir süre sohbet eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Bedri Serter gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylıkların geç açıklanmasından doğan ve parti içerisinde yer yer aday adayları arasındaki rekabetin sertleşmesiyle ilgili konuşan Serter; parti içerisinde, aday adayları arasında yaşanan sertleşmeyi doğru bulmadığını ifade etti. İzmir ‘de yaklaşık 260 tane Belediye Başkan aday adayı olduğunu belirten Serter, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde bahsi geçen arkadaşlarımızın hepsi o koltuklara layıktır. Ancak bunlardan sadece 30 tanesi seçilecek. Ancak geriye kalan 230 arkadaşımızı aday belirlendikten, seçim yapıldıktan sonra da yanımızda görmek istiyoruz. Arkadaşlarımızın hepsine, ilerleyen dönemde İzmir’de ve Türkiye’de ihtiyacımız olacak. Önemli olan doğru yolda yürümek ve partiyi geliştirmektir.” diye konuştu.

‘HER BEBEK 11 BİN 250 LİRA BORÇ İLE DÜNYAYA GELİYOR’

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerin hayati bir öneme sahip olduğunu kaydeden Serter, örnek olarak 7 Haziran seçimlerini verdi. Serter, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran seçimlerinde asgari ücret tutumu sayesinde asgari ücretin arttırıldığını hatırlattı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde yer aldığı ‘Millet ittifakı’ ile ilgili tartışmalara katılmadığının altını çizen Serter, partinin ittifak ile yerel seçimlerde şansının daha yüksek olacağını ifade etti. Serter, “Siyaseti iyi okumak lazım. Büyük bir devlet gücüne karşı doğru bir strateji izlenmesi lazım. Ben de isterim benim partim tek başına yürüsün. Ancak bu şu anda mümkün değil.” dedi.

Türkiye ekonomisinin her geçen gün bozulduğunu ve ekonominin iyi yönetilemediğini savunan Serter, “Şu anda Türkiye’de her bebek 11 bin 250 lira borç ile dünyaya geliyor. Bu rakam 2002 yılında Bin dokuz yüz lira civarındaydı. Kundaktaki bir bebek nasıl borçlu doğar, ama oluyor.” ifadelerini kullandı.

‘İŞSİZLİK İKİ KAT ARTTI’

Hazinedeki mevcut paranın yüzde yirminin altını düştüğünü aktaran Serter, özel şirketlerin yurtdışı borçlanmalarının 22 kat arttığını belirtti. İşsizliğin 2002 yılından bu yana iki kat arttığını söyleyen Serter, 2002’den bu yana iktidar tarafından gerçekleştirilen birçok özelleştirme oldu. Ancak hala dış borç var. Ekonomiyi düzeltmenin tek yolu, ithalata dayalı sanayiyi bitirmek ve içe dönmek.” diye konuştu.

‘ZEYBEKCİ İZMİR’E BOŞUNA GELDİ’

AKP’nain İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Nihat Zeybekci hakkında olan görüşlerini de aktaran Serter, “Sayın bakan, çok başarılı olsaydı. Türkiye ekonomisi bu durumda olmazdı. İzmirliler ona bu başarısızlıklardan dolayı ona yol vermeyecektir. İzmir’e boşuna geldi.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi