Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 17,90, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 32,13 olarak gerçekleşirken, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Enflasyon artık fren tutmuyor. Yüzde 20’lere dayanan enflasyonun tek hanelere kısa vadede düşme şansı kalmadı” dedi.

"EYLÜL’DE OKULLAR AÇILIYOR, VATANDAŞIN YÜKÜ ÇOK"

Okulların açıldığı Eylül ayının vatandaş için masraf ayı olduğuna dikkat çeken CHP’li vekil Serter, “Halkın alım gücü aynı kalırken elindeki para değersizleşiyor ve yüksek enflasyon yüzünden çocukları için alacağı her malzemeye zamlı fiyatlarla ulaşıyor. Aileler zor durumda ve görünen o ki hükümet bu durumu kolay kolay düzeltemeyecek” diye konuştu.

Özellikle Türk Lirası’nın ABD Doları karşısında sadece Ağustos ayında yüzde 31 oranında değer kaybetmesinin son derece ürkütücü olduğuna vurgu yapan Serter, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ağustos ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 12,61, yurt içi üretici fiyatları yüzde 18,78 arttı. Aylık bazda TÜFE yüzde 2,30, Yİ-ÜFE yüzde 6,60 artış gösterdi. TÜFE, ağustosta geçen yılın aralık ayına göre yüzde 12,29, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,90 yükseldi. Bu rakamlar gösteriyor ki ekonomi yönetiminin aldığı hiçbir önlem sonuç vermemektedir. Bu şekilde bir yönetim gösterildiği sürece enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek de mümkün olmayacaktır” dedi.

“PİYASADA YAPRAK KIMILDAMIYOR”

Ayrıca kurdaki bu dalgalanma ve öngörülebilir bir seyir olmaması sebebiyle firmaların özellikle iç piyasaya mal vermek istemediğini söyleyen Serter, “Piyasaya sunduğu malın geri dönüşünü hesaplayamayan firmalar ürünlerini depoda bekletmeyi tercih ediyor. Piyasada yaprak kımıldamıyor desek yeri. Bu seyri tersine çevirmek için dengeli ve öngörülebilir bir kur politikası da şart” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi