TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.TRT’de yayınlanan ve sunuculuğunu İsmet Berkan’ın üstlendiği ve Hasan Bahri Yalçın ve Burhaneddin Duran’ın da katıldığı ‘Enine Boyuna’ programında ‘CHP devlet düşmanıdır, CHP Türkiye’nin altını oyan politikalar içerisinde’ söylemlerine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, programın sunucusu İsmet Berkan’a yüklendi.Konuya ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleşetiren Sertel, “TRT son yılların en kötü en ilkesiz en tarafgil en acımasız ve en kötü haberciliğin ve yorumculuğunu yapıyor” diye konuştu.

GAZETECİLERİ FİŞLİYORLAR

İsmet Berkan, Hasan Bahri Yalçın, Nebi Miş, Burhaneddin Duran’ın SETA Vakfı üzerinden gazetecileri fişleyen bir ekibin içerisinde yer aldığını aktaran Sertel, İsmet Berkan’ın kamuoyunda 2013 yılında gerçekleşen Gezi Direnişi sırasında ‘Kabataş Yalancısı’ olarak hatırlandığını söyledi. Sertel ayrıca SETA’nın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dairesi’ne gazetecilere ilişkin fişlemeler içerisinde bulunduklarını ifade etti.

TRT CHP’YE SALDIRIYOR

TRT’nin 24 Haziran ve 31 Mart seçimleri öncesinde siyasi partilere ayırdıkları süreleri paylaşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle konuştu: “24 Haziran öncesi AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’a 67 saat 59 dakika yer ayırılırken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Muharrrem İnce ise 6 Saat 43 dakika, İyi Parti’ye ise 12 dakika Saadet Partisi’ne ise 8 dakika ayırıyor. Seçimlerde ise hiçbir başarısı olmayan, herhangi bir karşılığı olmayan Hüda-Par ise 23 dakika yer ayırılıyor. Oysa İyi Parti’nin mecliste bir grubu var. HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a ise TRT hiç yer vermedi”

‘Bu TRT ‘nin koyduğu son noktadır’ diyen Sertel, “FETÖ’nün bestesini güftesini ekrana getiren TRT, şimdi CHP’ye alçakça suçlamalarda bulunuyor. TRT’nin tarafsız, bağımsız ve özerk olması gerekiyor. Ancak bu ilkeleri açık açık çiğniyor.Gelirinin yüzde 86’sını halktan sağlayan TRT, halkın partisi CHP’ye saldırıyor” ifadelerini kullandı.

RTÜK GÖRMÜYOR MU?

TRT’nin herhangi bir etkisinin bulunmadığını 31 Mart yerel seçimlerinde ortaya çıktığını aktaran Atila Sertel, TRT’ye kendisini ‘şeyh’ olarak ilan eden kimselerin ekrana çıkardığını söyledi.

Sertel, “TRT halka yalanları söylese halk artık TRT’ye inanmaz durumdadır. TRT böyle manyakları programa çıkarıyor. TRT’nin çivisi çıkmış durumda. Tarafsızlık ilkesinin çiğnenmesi yasalara aykırıdır. Tüm kanallara ceza yağdıran RTÜK bunları görmüyor mu?” diyerek tepkisi dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi