Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’den bilgi alan Sertel, “Güzelbahçe ilçesinde bir doğa katliamının yanı sıra AKP’nin hukuksuzluğu yaşanıyor. Tarım ve SİT alanı olmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin alan firma Jandarma nezaretinde belediyenin mührünü sökerek çalışmalarına başladı. Konutların, ağaçların ve tarım alanının olduğu bir bölgeye her türlü olumsuzluğa rağmen doğaya zarar verecek bir projeyi ısrarla kurmaya çalışmak sadece doğaya değil akıllara da zarar veren bir durumdur” diye konuştu.

JANDARMA EŞLİĞİNDE HUKUKSUZLUK

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan ve Jandarma eşliğinde hukuksuzluğa göz yumulduğunu belirten Sertel, şöyle konuştu:

“Belediyeden alınan bir ruhsat yok. Bölge tarım ve SİT alanı. Buna rağmen belediyenin mührü jandarma eşliğinde sökülerek alana asfalt kamyonları yığılmış ve apar topar bir çalışma içine girilmiş. Türkiye bir hukuk devleti ise mahkemenin verdiği kararı beklemeleri gerekiyor. Eğer mahkemelerde ellerindeyken böyle bir karar çıkmıyorsa AKP’deki insanların sadece hukuksuzluğunu, adaletsizliğini göstermiyor. Vicdansızlığına da gösteriyor. Bunun için çevreye ve insanlarımıza değer vermesi gerekenlere buradan sesleniyorum. Belediye başkanımız Mustafa İnce ve çevre halkının sesine kulak verin. Halk burayı kolay kolay terk etmeyecek. Mücadeleden vazgeçmeyecek. Çevre halkı SİT alanında bir yapıya izin vermiyor, vermeyecek. Çevreye verilen zarar boynunuzun borcu olarak size dönecek. Çevrecilik sözde olmaz özde olur. AKP’liler ‘çevreyim’ diye sağda solda nutuk atacağına gelsinler burada yapılmak istenen çevre katliamını görsünler.”

İNCE: MÜHÜR FEKKİ YAPILMIŞTIR

Konuyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e bilgi veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de şunları söyledi:

“Belediye olarak kaçak inşaatları önlemekle görevliyiz. Söz konusu alanda bir plan değişikliğinin yapılmış olması burada bir inşaat yapılacağı anlamına gelmez. Yatırımcıya ‘Gel ruhsatlarını al. Ruhsatını aldığında biz zaten mührü sökeceğiz’ diyoruz. Zeminde yapılan çalışmalardan dolayı mühürledik ve bu mührün iptaline yönelik bir mahkeme kararı yok. Bunun için bu bir ‘mühür fekki’dir. Belediye olarak bu konuda yapılması gereken işlemleri yapıyoruz ve suç duyurusunda bulunuyoruz. Ama durduramıyoruz. Çünkü şu an kolluk güçleri tarafından engelleniyoruz.”

Editör: Haber Merkezi