Sertel, Fetöcü oldukları iddiası ile tutuklanan iş adamlarının mal varlıklarına el konulduğunu, ortada devasa bir mal varlığı ve paranın olduğunu bildiklerini, bu servetin akıbetinin de açıklanmasını istedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “FETÖ mensuplarına ait olduğu gerekçesiyle el konulan, TMSF’ye devredilen, satış bekleyen ve satılan taşınır taşınmaz mallardan elde edilen gelir kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Elde edilen gelirin vatandaşların eğitim, sağlık, sosyal giderlerine harcanacağı söylenmişti. Bu gelirlerin hangi kurumlara aktarıldığı ve ne için harcandığını bilmek vatandaşlarımızın hakkıdır. Toplam miktar ve nereye harcandığı kalem kalem açıklanmalıdır. Eğer bu açıklama yapılmazsa el koyanların zan altında kalacağı açıktır” dedi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR!

Verdiği soru önergesinde AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın “FETÖ Borsası var. Milyon dolarları veren FETÖ’cüler serbest bırakılıyor” sözlerini de hatırlatan CHP Milletvekili Sertel, Başbakan’a şu soruları da yöneltti:

“Bugün için el konulan şirketlerden kaçının sahibi veya yöneticisi tutukludur? Darbe girişiminden sonra tutuklanan, sonrasında serbest bırakılan iş adamı sayısı kaçtır? Bugüne kadar FETÖ’den kaç kişi tutuklandı, kaç kişi tahliye oldu? Kaç kişi bu suçlamalardan beraat etti? FETÖ suçundan tutuklanan kaç kişi AK Parti üyesidir? Bu kişilerin üyelikleri düşürülmüş müdür? Yurtdışına firar eden FETÖ’cü sayısı kaçtır? Hangi yolları kullanarak firar etmişlerdir? Hakkında yakalama kararı çıkarılan FETÖ’cü sayısı kaçtır? AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın ‘Milyon dolarları veren FETÖ’cüler serbest bırakılıyor’ sözleriyle ilgili nasıl bir adım atılmıştır? Bu iddianın araştırılması için bir çalışma başlatılmış mıdır? Vatandaşlarımızın ve bizlerin kafasında buna benzer çok sayıda soru var. Ancak ne yazık ki bu sorular cevap bulmuyor. FETÖ’nün siyasi ayağı ve karanlıkta kalmış yönleri, devlet içinde devam eden bağlantıları halkımızdan ve yüce Meclis’ten gizlenmeye devam ediliyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle yönelttiği diğer sorular şöyle:

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’ye ait toplam kaç şirkete el konuldu?

FETÖ’cü şirketlere ve şahıslara ait olduğu belirlenen toplam kaç gayrimenkule ve arsaya el konuldu?

FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle el konulan şirket ve taşınmazların toplam değeri ne kadardır?

El konulan, kayyım atanan şirket ve taşınmazların kaç tanesi satıldı? Bu satışlardan ne kadarlık bir gelir elde edildi? Elde edilen gelir nereye veya hangi kuruma aktarıldı?

5. Bugün için satılmayı bekleyen FETÖ’cülere ait şirket ve taşınmaz sayısı kaçtır? Bunların parasal değeri nedir?

Editör: Haber Merkezi