Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı ve Bayraklı Kent Projeleri ile Bayraklı’nın dünya standartlarını yakalayacağını, bunun ülkemizin de saygınlığını ve tanınırlığını artıracağını ifade eden Serdar Sandal, “Bayraklı’yıtarihsel ve kültürel değerlerinin ışığında “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” vizyon projesiyle dünyanın marka kenti yapacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal’in bize mirası olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan esinlenerek oluşturduğumuz, dünyada başka bir örneği olmayan, tamamen çocuklara ve gençlere ait bir kent yaratacağız.” dedi.

DENİZ GEZMİŞ, YAŞAR KEMAL, BERKİN ELVAN, UĞUR MUMCU, TÜRKAN SAYLAN

Dünya çocuklarının ve gençlerinin fikir alışverişini sağlamak amacıyla Berkin Elvan Dünya Çocuk ve Gençlik Parlamentosu’nu oluşturacaklarını söyleyen Sandal, “Yaz dönemlerinde kültürel değişim programları ile uygulayacağımız etkinlikler ve projeler kapsamında farklı ülkelerden Bayraklı’ya gelen çocukların ve gençlerin çeşitli kurslara katılabileceği Yaşar Kemal Çocuk ve Gençlik Konaklama Tesislerini inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sandal, “Deniz Gezmiş Çocuk ve Gençlik Bilim ve Teknoloji Kampüslerini kurarak Bayraklı’nın eğitim, bilim ve sanat konusunda dünyaya entegrasyonunu sağlayacağız. Sadece eğitim ve bilimde ilerleme ile yetinmeyecek, daha sağlıklı bir neslin oluşması için Özgecan Aslan Çocuk ve Gençlik Spor kompleksleri’ni hayata geçireceğiz. Uğur Mumcu Çocuk ve Gençlik Radyo ve Televizyonu ile çocuklarımızın ve gençlerimizin yaptığı etkinliklerin dünya çapında duyulmasını sağlayıp ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacağız. Sadece ülkemizin değil, bulunduğumuz coğrafyanın ve dünyanın tüm çocukları ve gençlerinin yararlanabileceği Türkan Saylan Çocuk ve Gençlik Hastanelerini kuracağız. Bu kentte çocuklar umutla büyüyecek, neşeyle yaşayacak, insanlar huzurla yaşlanacak. Bayraklı’da herkes mutlu, hayat yaşanır, kolay ve güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi