2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Serdar Sandal halkçı belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini tanımladığı bir açıklama yaptı. Sandal, halkın belediyeciliğinde kimsenin ötekileştirilemeyeceğini, her yurttaşa eşit hizmet verilmesi gerektiğini ve yoksul mahallelere yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğinin altığını çizdi.

‘HESAP VERMEK ONURLU BİR GÖREVDİR’

Görev süresince ve sonrasında vatandaşına, seçmenine hesap vermenin onurlu bir görev olduğu belirten Sandal, “Kentin rantı yandaşa değil, rantı yaratan bölge halkına hakça dağıtılmalıdır. Aslolan insanlarıyla mutlu ve huzurlu, kentte yaşayan diğer canlıların da yaşam hakkına saygı duyan kentler inşa etmektir. Tüm bunları gerçekleştirirken de doğayı korumak ve kentte yaşayan gencine, yaşlısına yeşil alanlar sunmak ve doğayla buluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.

‘BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜ KURUMSALLAŞMALI’

Açıklamasında kentte yaşayan ile kırsalda yaşayanlar arasındaki ekonomik ve sosyal işbirliğinin sağlanması da halkçı belediyeciliğin esaslarındandır diyen Sandal, “Bunları sağlamak ve üretim kooperatifleri ile iş birliği yapmak zorundayız. Birlikte yaşama kültürünü kurumsallaştırmalıyız. Bunun için de ekonomik ve sosyal işbirliğini sağlayarak, kenti kültür, sanat ve spor dünyası ile buluşturmalıyız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi