Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği’nde buluştu. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik Gaziemir Fuarİzmir’de gerçekleşti. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın’ın katılımıyla yapılan yemekte; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP Parti Meclisi Üyeleri; Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik, CHP’li belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri, il ve ilçe kadın ile gençlik kolları başkanları ve yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ve partililer yer aldı. Yoğun katılımla gerçekleşen programda iktidar mesajları verildi.

‘OY ORANIMIZ YÜZDE 28’İ AŞTI’

CHP Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın öne çıkan açıklamaları şöyle:

Biz iktidar olacak mıyız? Evet, olacağız. En ufak bir tereddüt yok. Şu an CHP’nin oy oranı yüzde 28’i aşmış durumda. Yeterli mi? Değil. İktidar olmak için, Türkiye’yi güçlü bir milletvekili çoğunluğuyla yönetmemiz için, Millet İttifakı’nın adayının Cumhurbaşkanı olabilmesi için seçimlerden birinci parti olarak çıkmamız gerekiyor. Hedeflerimizi gerçekleştirecek güçlü ve diri bir CHP örgütü var.

‘EKSİK OLDUĞUMUZ YERLER VAR’

Biz İzmir’de güçlüyüz, yıllardan beri büyükşehir başkanlığında ve birçok ilçede İzmirliler teveccüh gösteriyorlar. Hizmetlerimizi görüyorlar, CHP’li başkanları seçiyorlar. İzmir’de büyük oranda CHP’li başkanlarımız hizmet ediyor. Ama Türkiye’nin bazı bölgelerinde eksik olduğumuz alanlar var. Doğu ve Güneydoğu’da eksiğiz. Bazı illerde 2018 seçimlerine göre yüzde 2-3 arası oy alıyoruz. Bizim bu eksiğimizi kapatmamız lazım. İstediğimiz sonucu alabilmemiz için yoğunlaşmamız lazım. Bölgedeki Kürt, Türkmen kim varsa tüm vatandaşlarımızla kucaklaşacağımız bir siyaseti ortaya koymalıyız, ki bunu da yapıyoruz. Karadeniz’de eksiğiz, CHP’nin oy ortalaması yüzde 19 buçuk. Bu oranı artırmak için bir çalışma içine girmemiz gerekiyordu ki, yapıyoruz. Orta Anadolu’daki eksiği tamamlayacak bir siyaset de yürütüyoruz. Yurt dışı seçmenlerde de oyumuzu artırmalıyız.

'KİMSE REHAVETE KAPILMASIN'

İzmir’de partimiz önemli bir oy oranına sahip ve bu oy oranı yükseliyor. Ama kimse rehavete kapılmasın. İktidar olacağız, buna inancımız tam. Ama bir tek arkadaşımızın bile rehavete kapılması bu iktidar hedefini tehlikeye atar. Ne İzmirliler rehavete kapılacak ne de eksik alandaki arkadaşlarımız. İzmir’deki örgütümüz eksik olduğumuz yerlerdeki mücadeleye katkı sunmalı. Oyumuz ne kadar yüksek olursa olsun CHP’nin başka yerlerdeki mücadelesine katkı sunmanızı bekliyoruz. Partimizi hep beraber iktidara taşıyacağız.

‘PARTİ GEREKENİ YAPAR’

CHP’liler birbirlerinin yol arkadaşıdır. Bizim bir rakibimiz var, eşiyle koronavirüse yakalanmış. Geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz. Sağlığını önemsiyoruz çünkü sandıkta yeneceğiz. CHP’lilerin birbiriyle rekabeti olmaz, bizim dayanışmamız olur. Bizim tek rakibimiz ülkeyi bu hale getiren AKP…. Bu iktidarı değiştirmek için, AKP’yi yenmek için CHP’liler birlikte kardeşçe mücadele edecek. Bundan daha somut bir gerçeklik yok. Bazı arkadaşlarımızın bu sözleri yeterince önemsemiyor olabilirler o zaman da parti gerekeni yapar.

‘İTTİFAKI KORUYACAĞIZ’

Önümüzdeki günlerde 6 siyasi partinin genel başkanı güçlendirilmiş parlamenter sistemi konuşmak için bir araya gelecekler. Önümüzdeki dönem ittifakımızın genişleyeceği günleri hep beraber göreceğiz. Biz ittifakımızı koruyacağız ve genişleteceğiz. Çünkü güçlendirilmiş parlamenter sisteme inanan tüm siyasi partilerle bir araya gelebilecek basirete olgunluğa sahibiz. Bu yolu Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu açtı, bu ittifak onun öncülüğünde kuruldu ve ilerliyor. Sayın Genel Başkanımızın açmış olduğu bu yolda tüm örgütümüzle ittifaka sahip çıkarak ama gönlümüzde altı okun olduğunu unutmadan yürüyeceğiz.

‘SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK’

Ekonomik krize vurgu yapan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise, “Dayanışma umudun ta kendisidir. Buradan yükselecek her alkış Türkiye'ye dalga dalga yayılacak dayanışma ruhunun ta kendisidir. Hepimizi ayrıştırmaya çalışan iktidara karşı dayanışmanın sorumluluğu bu salonda yaşanıyor. Tam bu nedenle büyük bir heyecan ve onur duyuyorum. Bu umut ve dayanışma iradesi içinde bulunduğumuz ağır ve karalık koşulları henüz ortadan kaldırmış değil. Biliyoruz ki bu dayanışma bugün yaşadığımız ağır karanlığa aydınlığa çevirecek esas iradedir. Bir umutsuzluk açısından değil, bilakis değiştirme iradesine tahlil etmek açısından belirtiyorum. Bugünkü iktidar kurmak istediği düzeni bilerek ve isteyerek kurdu. Farklı siyasi tercihler iktidara geldiğinde yani biz iktidara geldiğimizde bugün iktidarın kurduğu düzeni bilerek isteyerek el birliği ile değiştireceğiz. Kurallı işleyen hukuk devletini kuracağız. Biz bugün iktidarın kurduğu şahıs iktidarının yerine kurumlar üzerine kurulu iktidarı inşa edeceğiz. Düzen değişirse yaşadığımız kriz ve ekonomik buhran da son bulur. Sorumluluğumuz çok büyük. Bugün yaşadığımız gerçeklik her evde yangını işaret ediyor. Aydınlık günlerin yakın olduğuna inancım ve buradan aldığım güçle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

‘AKP’NİN EN İYİ YAPTIĞI ŞEY ZAM VE İSTİSMAR’

AKP hükümetini hedef alan İl Başkanı Deniz Yücel, şöyle konuştu:

AKP iktidarının en iyi yaptığı şey zam ve istismardır. Elektriğe, akaryakıta, doğalgaza ve gıda ürünlerine gelen zamdan etkilenmeyen tek adam var. O da çok yakında sandıkta yerle bir olacak zihniyetin, yani saray rejiminin tek adamı… Gerçek şu ki, bu tek adam ve onun şürekasının Türkiye’nin ve halkın gerçekleriyle bağları kopmuş, saltanat sarhoşluğuyla başları iyice dönmüş ve bu saatten sonra, ne halkımıza, ne de ülkemize verecek hiçbir şeyleri kalmamıştır. Evet, bu iktidar adaletsiz, bu iktidar zorba, bu iktidar faiz lobisinin esiri olmuş, bu iktidar beşli çetenin esiri olmuş, bu iktidar sıkışınca din istismarcısı, bu iktidar kirli ve ahlak fukarası siyaset anlayışına küçük bir çocuğu alet edecek kadar aciz, özgüvenini kaybetmiş, bu iktidar basiretsiz, bu iktidar halktan, haktan ve adaletten yana değil, bu iktidar zalim ve kindar…Ama unutmayın ki sevgili dostlar, karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın en yakın olduğu zamandır. Artık milletin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin zamanıdır. Artık eşit, özgür, demokrasiyle yönetilen, toplumun tüm kesimleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir Türkiye zamanıdır.”

‘KARALAMALARA KARŞI SOYER’İN YANINDAYIZ’

Örgüte ve milletvekillerine teşekkür eden Yücel, AKP’nin karalama kampanyalarına karşı örgüt olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarının yanında olduklarını söyledi.

Yücel, “Canla başla çalışan ilçe örgüt başkanlarıma, yönetimlerine, ilçe kadın ve gençlik örgütlerimize çok teşekkür ediyorum. Ne kadar fedakârca ve zor şartlar altında mücadele ettiklerini biliyor ve bu şartlara rağmen mücadeleden geri adım atmadıkları için huzurlarınızda, 30 ilçe başkanımıza ve örgütlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu dönemde, hiçbir dönem olmadığı kadar baskı, engelleme ve iftiralarla karşı karşıya kalan, partimizin belediye başkanlarıyla da gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer’e karşı, AKP tarafından, saraydan başlayarak, milletvekillerine kadar hepsinin dahil olduğu karalama kampanyaları malumunuz. Bizler il örgütü olarak, tüm ilçe örgütlerimiz ve milletvekillerimizle Tunç başkanın yanında olmaya, karalama ve engelleme kampanyalarını boşa çıkarmaya devam edeceğiz. Korkuları, İzmir halkının Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Sayın Soyer’e olan desteğinin aratarak sürmesinden geliyor. Korkuları, tüm engellemelere rağmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üretmesinden, sorun çözmesinden, dayanışmayı örgütlemesinden, çiftçinin, yoksulun, esnafın ve gençlerin yanında durmasından geliyor. Sayın Soyer gibi, ilçe belediye başkanlarımız da bizleri gururlandırıyor, yaptıkları hizmetlerle tüm karalamaları boşa çıkarıyorlar. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere, tüm belediye başkanlarımıza güveniyor ve yanlarında durmaya, onları tüm saldırılardan korumaya devam edeceğimizi, dosta düşmana bir kez daha sizlerin huzurunda ilan ediyorum. Ve son olarak, bu dönem yolları eskiten, dur durak bilmeden çalışan, hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde saray rejimine karşı verdikleri mücadeleyle, hem de İzmir’in sokağında, köyünde, dağında vatandaşı yalnız bırakmayan İzmir Milletvekillerimize teşekkürü bir borç biliyorum” açıklamalarında bulundu.

‘DOSTA DÜŞMANA İLAN ETMEK İSTİYORUM’

“Sevgili İl Başkanımızın ifade ettikleriyle sırtımızın, arkamızın sağlam olduğunu bilmekten, sırtımızı parti yöneticilerimize, genel başkanımıza yaslamaktan çok büyük huzur duyduğumu dosta düşmana ilan etmek istiyorum” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Her gün adım adım iktidara yaklaşıyoruz. Bu kadim topraklarda çok daha güzel bir memleketi kuracağımızı adım gibi biliyorum. İktidara çok yakın bir dönemdeyiz, tek yapmamız gereken sımsıkı kenetlenmek, omuz omuza, cesurca, yılmadan yolumuza devam etmek. Yoksulluğun olmayacağı, refahın adil paylaşılacağı, çok daha güzel bir memleketi birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi