İlk vakanın ortaya çıkmasından yaklaşık 8-9 ay sonra hazırlanan 2021 bütçesinde salgın sürecinin dikkate alınmadığından bahseden Özcan Purçu, 2021 bütçesinde ne Genel Bütçe kaleminde ne de Sağlık Bakanlığı bütçesinde salgın koşullarına yönelik herhangi bir düzenleme yapılmadığının altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı Bütçesinin 1/5’i Şehir Hastanelerine Ayrıldı!

Purçu, 2021 Sağlık Bakanlığı bütçesinde, salgınla mücadelenin en önemli kısmı olan koruyucu sağlık hizmetlerine 19 milyar 48 milyon 950 bin TL ödenek ayrılmışken, tedavi edici sağlık hizmetlerine 54 milyar 633 milyon 632 bin TL ile en fazla ödenek miktarı ayrıldığını belirtti.

“Ayrıca, Sağlık Bakanlığı bütçesinin beşte birinin 13 şehir hastanesinin kira ve hizmet bedellerine ayrılmış olmasının; iktidarın ve Bakanlığın salgınla mücadelede öncelik verdiği kalemleri gözler önüne sermekte ve salgının yok sayıldığı izlenimi yaratmaktadır”

Romanların Sağlık Hakkına Erişimde Yaşadığı Ayrımcılık Pandemi Sürecinde Derinleşti

Önerge sonrası açıklama yapan CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu, roman vatandaşların sağlık hakkına erişimde yaşadıkları ayrımcılığın pandemi sürecinde derinleştiğine vurgu yaparak, “Küresel salgınlar toplumların gündelik yaşam alışkanlıklarından siyasi, ekonomik ve kültürel yapılarına uzanan köklü değişikliklere neden olmaktadır. Bu değişiklikler en çok toplumun dezavantajlı kesimlerini olumsuz etkilemektedir. Bunun önlenmesinin halktan yana, demokratik, bilimsel müdahaleler ile olanaklı olabileceği açıktır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi