CHP’li Milletvekili Purçu, Pandemi döneminde görüldüğü gibi güvenli gıdaya erişimin önemli olduğunu, kısıtlamalar nedeniyle parası olanların bile gıdaya erişmekte zorlandığı bir dönem yaşıyoruz. Sağlıklı yaşam için güvenli gıdaya erişim, en öncelikli konulardan birisidir. Tüm dünya pandemide bir kez daha gördü ki; tarım olmadan yaşam olmaz. Tarım, stratejik bir sektördür. Bu nedenle ülkemizin tarımda kendi kendine yeterliliğinin sağlanması zorunludur. Tüm ülkeler biliyor ki; tarım ve gıda olmadan yaşam mümkün değil. Bu nedenle pandemi tecrübesini de yaşayarak, bu ülkeler kendi kendilerine yetmek için tarıma ve gıdaya ağırlık veriyor. Bu kadar stratejik bir sektör olan tarımda artık ülkemizin kendi kendine yeterliliği mutlaka sağlanmalıdır şeklinde konuştu.

PURÇU; BU TOPRAKLARA İHANET EDİYORSUNUZ

Purçu, aylardır savaş içerisinde mücadele eden, hem ekonomik hem de sosyal anlamda büyük problemlerle mücadele eden Ukrayna’dan tahıl ithal edecek durumda olmak, maalesef ülkemizde ziraat konusunda geldiğimiz noktayı gözler önüne sermektedir. börülcenin kilosu 45TL, fasulyenin 50TL, nohutun 40TL, mercimeğin 70TL olduğu bir ülkede siz hala üretime katkı sunmuyorsanız bu topraklara ihanet ediyorsunuz demektir dedi.

“BU MİLLET YAPILANLARI UNUTMAYACAK”

CHP’li Purçu, yapılan yanlışların sonuçlarını her geçen gün bu millet daha ağır bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Her gün evine ekmek götürmekte sorun yaşayan, çocuklarının karnını doyuramadan uyutan milyonlarca anne-baba var bu ülkede. Böyle bir ortamda dahi toplum adına faydalı bir çalışma ve proje yapmaktan geri durup aylardır üstüne füzeler yağan Ukrayna’dan tahıl ithal edenleri bu millet unutmayacaktır şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi