İzmir 1. İdare Mahkemesi Karabağlar Demokrasi Üniversitesi kampüsü ile ilgili Karabağlar Belediyesi’nin itirazı sonucu yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararın ardından Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu’nu hedef alan AKP’li Kaya’ya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat tepki gösterdi.

TAMAMI ÜNİVERSİTE OLSUN

Mahkemenin kararının sadece konut alanı için geçerli olduğunu belirten Polat, “Sadece konut alanlarına açılmış bir dava var. Mahkeme yürütmenin durdurulması kararını verdi. 1/1000 ölçekli imar planına yönelik dava açıldı. Bu alanlar üniversitenin olmadığı konut alanlarıdır. Üniversite alanına dava açılmadı. Biz alanın tamamının üniversite kampüsü olmasını istiyoruz. AKP’lilerin üniversiteye karşı çıkıyormuşuz algısına İzmirliler bugüne kadar inanmadı bundan sonrada inanmaz. Üniversiteye ayrılan 80 hektarlık alanın; 38 hektarının üniversite, 42 hektarının konut alanı olarak belirlenmesine karşı çıktık. Alanın tamamı üniversite olsun” dedi.

HANGİ MÜTEAHHİTTEN KINA ALDINIZ?

Üniversitelerin yerleşkelerini kıyaslayan Polat, “Ege Üniversitesi Merkez Kampüsü 345 hektar, Dokuz Eylül Üniversitesi Merkez Kampüsü 573 hektar, madem eğitime bu kadar önem veriyorsunuz, üniversite için 80 hektarı bile yetersizken neden 42 hektarını konut alanı yapmak istiyorsunuz? Hangi müteahhite söz verdiniz? Hangi müteahhitten kına aldınız? Eğitim gibi bir dertleri yok tamamen rantı düşünüyorlar” diye konuştu.