Koronavirüsüne karşı en ön safta bulunan sağlık çalışanlarının mücadelesi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle zor şartlarda çalışan sağlık personellerine destek olabilmek için iki otel kiraladığını açıklamıştı. İzmir’in merkezinde yer alan otelde öncelik Eşrefpaşa Hastanesi çalışanlarına verilirken Balçova’da kiralanan yurtta, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları kalabileceği duyurulmuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada ise bir eksikliğin bulunmadığına dikkat çekilerek Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı ‘konaklama’ imkanından yararlanılmayacağını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık çalışanlarına sağladığı yurt desteğini reddeden DEÜ Rektörlüğü’ne sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

'MİLİTANLIK YAPMAK YERİNE...'

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

Üniversitenin yaptığı bu açıklama son derece talihsizdir. Sadece alkışlamakla yetinmeyerek çocuklarına virüs taşımak istemeyen sağlık çalışanları için yaptıklarınıza minnetterız. @tuncsoyer @izmirbld Militanlık yapmak yerine vatandaşın iyiliği için yapılan hizmetleri alkışlayın!

Editör: Haber Merkezi