TUGAY CAN/ İZ GAZETE- Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sivas Kongresi’nin 100. yılında yapmış olduğu açıklamada “Türkiye'nin temellerini atan bugünkü CHP falan değildir. Bu CHP'nin Atatürk'ün CHP'siyle en küçük bağ ve bağlantısı kalmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, 'Sivas Kongresi ilk kongremiz' demesi tükenmişlik sendromudur” açıklamalarında bulunmuştu. Bahçeli’ye Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat sert tepki gösterdi.

Polat, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sivas Kongresi’nde almış olduğu bayrağı bugün de taşıdığına işaret ederek “Cumhuriyet Halk Partisi’, Cumhuriyet’in kurucu değerleri olan tam bağımsızlığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ı ilk gününden bu yana savunuyor” ifadelerini kullandı.

Polat, yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik olarak ise sert tepki gösterdi. Özellikle 2017 yılından sonra Milliyetçi Hareket Partisi ile AKP arasında yaşanan yakınlaşmaya atıfta bulunan Polat, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik olarak “Kendi partisinin ortağı bir gün ABD ile bir gün Rusya ile hareket ediyor. Dolayısıyla MHP Genel Başkanı partimizi ağzına alacak yeterlilikte değildir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi