Polat, “Ana muhalefetiz ama düşüncelerimiz iktidarı yönetiyor. Demokrasi zaferini biz kazanacağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi (YDK) ve İzmir Milletvekili Aday Adayı Mahir Polat, Can Radyo’da Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Polat, 24 Haziran seçimlerine değinerek, CHP’nin ülkeyi yönetecek projeleri olduğunun altını çizdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesine değinen Mahir Polat, “Biz ülke olarak Ekmeleddin İhsanoğlu vakası yaşadık. CHP Genel Merkezi ciddi bir sorumluluk alarak o zamanki şartlarında da getirdiği durumla kazanabileceğini düşündü. O kararın dönem itibariyle doğru olduğunu düşünenlerdenim. Daha sonra iktidarın yarattığı toplumsal adaletsizliğe karşılık Sayın Kılıçdaroğlu, Adalet yürüyüşü ile bütün topluma seslendi” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU, DEMOKRASİ DERSİ VERDİ’

Polat, “Örgütün ve tabanın kendi içinden yetişmiş birini aday görme istediği kurultaya yansımıştı. Kurultay delegelerinin iradesi önemliydi. Genel Başkanımızın yaptığı açıklamaların paralelin de kendisini aday göstermesi beklenemezdi. Demokrasi dersi vererek kendisine muhalif bir ismi aday gösterdi. Hiçbir tereddüt göstermeden Sayın İnce’yi açıkladı. Ve iyi de yaptı” diye konuştu.

‘CHP GÜNDEMİ BELİRLİYOR’

24 Haziran’da yaşanacak yarışa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Polat, “Her parti kendi yarışını veriyor. 2. Tura kalma yarışı veriliyor. 2. Turda demokrasi bloğu en çok oy almış aday için sandığa gidebilirse demokrasi zaferini kazanabileceğimize inanıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, nasıl bir lider olduğunu ortaya koydu. Gündemi CHP belirliyor. O gündem üzerinden Türkiye, 24 Haziran seçimlerine gidiyor . Rahmetli Türkeş, ‘Biz zindanlardayız ama düşüncelerimiz iktidar’ diyordu. Biz de ana muhalefetiz ama düşüncelerimiz iktidar şuan da . Aslında CHP, yönetim anlamında projeleriyle ülke yönetimine önemli katkılar sağladı” dedi.

‘TEKELLEŞEN MEDYADA SESİMİZ DUYURAMIYORUZ’

Medyanın üzerinde kurulan baskı ve tekelleşen medya ile ilgili de görüşlerini aktaran Polat, “İktidarın tekelinde olan bir medyada çok fazla sesimizi duyuramıyoruz. Türkiye, Atatürk’ten beri demokrasiyle yönetilen bir ülkeydi. Şimdiyse bir dikta rejimiyle nasıl başa çıkacağını bilemedi. Gezi Direnişi’nin ardından toplum artık ne yapacağını biliyor. Belli bir korku eşiğini aştıktan sonra CHP’nin politikaları parlamaya devam ediyor” diye konuştu.

‘İNCE, DUYGU KÖPRÜLERİ KURUYOR’

Polat, “CHP, Sayın İnce, bir gün Hakkari’de bir gün Rize’de miting yapıyor. Partimizin oy alamadığı bölgelerde insanlarla duygu köprüleri kuruyor. Partimizin de seçim programı da yakında gündeme düştüğünde, bütün dezavantajlı kesimler bu programda kendini bulacaktır” dedi.

‘NORMALLEŞMEYİ TOPLUMA GÖSTERİYORUZ’

İnce’nin Hakkari mitingine dair sorulan soruyu yanıtlayan Polat, “Bizi iktidar gibi algılıyorlar. Bizim belirlediğimiz gündem ve ülkeymiş gibi sorular soruyorlar. Biz özgür bir Türkiye’den bahsediyoruz. Biz Sn. Demirtaş’ı ziyaret ediyoruz onlar ise edemiyorlar. Biz normalleşmeyi topluma gösteriyoruz. Biz ciddi bir oy potansiyeliyle ülkeyi yöneteceğiz. AKP’de bunu iyi görüyor” diye konuştu.

POLAT, ‘T A M A M SIKILDIK’

Muharrem İnce’nin 3B ( Barış, birleşme ve bölüşme) sloganına dair de açıklamalarda bulanan Polat, “Toplumun hızla normalleşmesi gerekiyor. devletin çatırdamışını bırakın toplumun çatırdaması tehlikelidir. Türkiye’yi ayrıştırarak bu hale geldi. Mezhepçilik, etnik kimlik ayrımcılığının başka noktalara getirdiler. Bir an önce birleşmenin sağlanması gerekiyor. birisinin gemicikleri Man adasında yatırımları varken bir taraf sürekli fakirleşiyor. İnce’nin bir sözü var, ‘Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim’ diyor. Bu çok önemli bir şey. Toplum bu sefer, TAMAM sıkıldık diyor. Şimdi buna da gözdağı veriyorlar.” dedi.

‘ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI CİDDİYE ALINMAMALI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’CHP pisliktir, çöplüktür’ sözlerine ilişkin cevap veren Polat, “CHP kadroları bu ülkeyi kuran kadrolardır. Yaptığı açıklamaların artık ciddiye alacak bir durum olmadığını gösterdiği aşikardır. OHAL şartlarında bir radyo programı yaptığımız için çok da sert konuşamıyorum” dedi.

‘TÜM TOPLUMU KUCAKLAYABİLECEK İSİMLER ÖNEMLİ’

24 Haziran seçimlerinde bölgesinden aday adaylığı başvurusunda bulunan isimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Polat, “İzmir’den yapılan aday başvurularının Türkiye’yi yönetebilecek isimler olması gerektiğine inanıyorum. Bulundukları bölgenin dışında herkesi kucaklayabilecek isimler olması gerektiğini düşünüyorum. Bütün kesimlerle kucaklaşmış, onlardan oy alabilecek isimlerin olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Halktan adaylar olması gerekiyor. Başvuru yapan adaylarımızın birçoğu da bu tanımlamalara uyuyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi