BÜŞRA MURATDAĞI/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, düzenlenen İzmir programında CHP İzmir İl Başkanlığını da ziyaret etti. İl başkanlığı ziyaretinde Öztunç'un yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve il yöneticileri de yer aldı.

‘MONTRÖ’NÜN NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU ANLAMALARINI UMUYORUZ’

Sözlerine Rusya’nın Ukrayna'ya düzenlediği askerî harekât hakkında konuşarak başlayan Öztunç, ‘’Türkiye, bölgesinin önemli ülkelerinden biri. Ukrayna-Rusya krizi farklı boyuta geldi. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu Denizli programını yarıda kesti Ankara’ya döndü. Partimizin MYK’sı olağanüstü toplanacak. Genel başkanımız 6’lı masanın liderleri ile telefonda görüştü. Nükleer güce sahip bir ülkenin başka bir ülkeyi işgal etmesi kabul edilebilir değildir. Türkiye bir savaşta değildir. Montrö sözleşmesine göre tavır alınmalıdır. Montrö Sözleşmesi’ne dair konuşanların Montrö’nün ne kadar değerli olduğunu anlamalarını umuyoruz. Hükümetin konuda vekillere bilgi vermelidir’’ ifadelerini kullandı.

Öztunç, Foça’da Koca Mehmetler Köyü’nde inşa edilmek istenen ve tepki çeken taş ocağına değinirken, ‘’AKP son 10 yılda maalesef İzmir’de çevre doğa talanı yapıyor. Doğamızı birilerine peşkeş çekmeye çalışıyor. Eski Foça’da 1 dönüm arazi üzerinde 5 tane 10 tane villa için izin verilmiş durumda, ranta teslim ediyorlar. Bir daha Çeşme’yi Foça’yı bulamayız ama AKP’nin tek derdi doların yeşili, biz doğanın yeşilini seviyoruz" dedi.

‘İZMİR’E SAHİP ÇIKSINLAR’

Öztunç, İzmir’in Karaburun ilçesinde TOKİ tarafından yapılmak istenen ve ilçede tartışmalara neden olan proje hakkında, ‘’Karaburun’daki süreci takip ediyoruz. TOKİ Başkanı haddini aşan konuşmalar yapmıştır. AKP, İzmir’i peşkeş çekmek istiyor. Hamza Dağ orada burada boş boş konuşmasın, zerre kadar İzmir sevdaları varsa İzmir’e sahip çıksınlar. İzmir tüm toplumun. AKP İzmir’i peşkeş çekmeye çalışıyor, CHP sahip çıkmaya çalışıyor. İzmir’in kıymetini iyi bilmek gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi