Gizem TABAN/İZ GAZETE- Menemen Belediye Başkanlığı görevindeyken ‘zimmet ve irtikap’ suçlarından tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan, sonrasında ise tutuksuz yargılanmasına karar verilen Serdar Aksoy’un, biri gazeteci olmak üzere iki Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilinin, Seyrek’teki bir araziyle ilgili kendisiyle 'rant pazarlığı' yaptığı yönündeki iddiası ile ilgili tartışmalar sürüyor. 

Aksoy’un açıklamaları ardından iki gazeteci kökenli CHP Milletvekili; Atila Sertel ve Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından video paylaşarak, “Eğer bunu açıklamazsa, eğer bu ismi ortaya koyup da iddiasını kanıtlamazsa müfteridir, alçaktır, şerefsizdir" ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine Serdar Aksoy, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda; kast ettiği ismin Tuncay Özkan olduğunu ve iddialarıyla ilgili elinde bilgiler bulunduğunu dile getirdi. 

Gelişmeler üzerine İz Gazete’ye konuşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, yargı yoluna gideceğini açıkladı. Avukatının, Serdar Aksoy’un açıklamalarının yer aldığı videoyu izlediğini aktaran CHP’li Özkan, “Davayı açıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi