CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- Meclis de konuşan ve daha önceki bütçe görüşmelerinde, “Bu bütçe çürük bir bütçe olduğu için, çürüyen her şey gibi o da düşecektir” dediğini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bugün bu çürümenin yaşandığını söyledi.

ÖZGÜRLÜK VURGUSU

Taleplerinin, daha çok özgürlük ve demokrasi olduğunu bunun da birlikte başarabileceğini vurgulayan Özkan, “Ama siz her birimizi "yeşil toplu trollerle", küfürle, hakaretle, İçişleri Bakanıyla, başka kimselerle korkutmaya çalışırsanız toplumun dinamizmini kaybetmesine yol açarsınız ve bir daha ayağa kalkamayız. Gelin, daha özgürleştirelim; gelin, daha demokratik bir yapı kuralım. Bakın, Şırnak'ta 4 işçimizin şehit edilmesi olayı, terör hala can alıyor. Ona karşı bir çözüm üretelim” dedi.

AKP’li Volkan Bozkır’ın bir yıl görev yapacağı Birleşmiş Milletlerde çok önemli bir koltuğa oturmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Özkan, “Birbirimizden korkmadan, ürkmeden; birbirimizle konuşarak ve korkuya karşı direnerek daha çok özgürlük, daha çok demokrasi" diyerek bu yolları geçebiliriz” sözleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdi.

ÇÜRÜYEN HER ŞEY DÜŞER         

Eleştirilerini bütçe ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden sürdüren Özkan, “Bütçeyi birlikte yapalım dedik. Hayır, saraya kaçırdınız; sonuç: Borçlanacağız, para bulacağız, gelecek, 3 zenginin cebi daha şişecek; yoksuldan IBAN numarasıyla para toplayacağız ve daha çok korkutacağız. Peki, İçişleri Bakanı, Saygı Öztürk'e bu korkuyu saldı; bir anlamı, bir karşılığı var mı? Hayır, yok. Neyi sağladı? Artık İçişleri Bakanlığı makamının hiçbir değeri yoktur. Ne değeri olabilir ki? Yoktur, yok hükmündedir, çürümüştür. Çürüyen her şey düşecek, o da düşecek. Peki, bu bize zaman kaybından başka ne kazandıracak? Hiçbir şey. Erol Hocayı dinleyin, çok iyi bir iktisatçıdır; bilen insanları dinleyin, o insanlar kötü bir şey söylemiyorlar, biz size kötü bir şey söylemiyoruz” uyarısında bulundu.

Cezaevinde altı yıl boyunca yattığını ve yatan insanların olduğunu kaydeden Özkan, kimseden korkmadıklarını, korkuyu bilmediklerinin altını çizerek, “O nedenle, gelin, şu korkutma huyundan vazgeçin. O nedenle, gelin, bu tehditten vazgeçin. Gelin, daha çok özgürlük isteyelim, daha çok demokrasi isteyelim ve gelin, birlikte çalışalım” önerisinde bulundu.

FETÖ’YÜ DEMOKRASİ YOK EDER

FETÖ terör örgütünü çökertmenin tek yolunun özgürlük ve demokrasiden geçtiğini vurgulayan Özkan, iktidarı şu sözlerle uyardı: “Bakın, 15 Temmuz alçaklığı hep birlikte, el ele bizim için bir fırsat yaratabilirdi ama sadece 15'ten 20'ye kadar geçen beş günlük süre içerisinde "Ben bunu Allah'ın bir lütfu olarak görür. 20 Temmuzdan sonra gerçekleştireceğim bir siyasi darbeyle, bir sivil darbeyle ülkenin yönetimini daha despotik bir şekilde kendime çevirebilirim." diye düşünürseniz, böyle bir darbe gerçekleştirirseniz birlikte demokrasiyi ve cumhuriyeti güçlendiremeyiz, özgürlükleri büyütemeyiz. İster asker ister sivil, bizi korkutmak isteyen herkese karşı daha çok özgürlük, daha çok demokrasi diye sokaklarda bağırmak zorundayız, burada bağırmak zorundayız. Bizim yapacağımız şey şudur: Biz özgürlük için, demokrasi için ve bu ülkenin çocuklarına borcumuz olan daha müreffeh ve yaşanabilir büyük bir ülke bırakabilmek için varımızı, yoğumuzu ortaya koyacağız. Bunu, birlikte başaracağız. Biz söz veriyoruz, sizin de buna inandığınıza canı yürekten inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi