İZ GAZETE- Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) süren görüşmeler esnasında konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, MHP'li bir milletvekilinin saldırısına uğradı. CHP'li Özgür Özel'in konuşmasını engellemeye çalışan ismin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz olduğu iddia edilirken, CHP'li siyasiler bu saldıraya sert tepki gösterdi.

İşte o tepkilerden birkaçı:

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: “Kendini savunumayanların en önemli taktiğidir; "Arkadan saldırmak." Bırakın bu mahalle kabadayılığı tavırlarını. Burası T.B.M.M Ayrıca şunu da anlayın artık... İlk seçimde Gİ-DE-CEK-Sİ-NİZ. 

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: ‘CHP Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel'e yapılan alçakça saldırı kınıyorum. Meclisi halka hizmet etmek dışında her şeyi yapmak için araç olarak görenlere bedeli ne olursa olsun izin vermeceğiz! #ÖzgürÖzelYalnızDeğildir #ÖzgürÖzel”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel’e Meclis'te yapılan yumruklu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sizin sinsi ve çirkin saldırılarınız bizim tertemiz ve ahlaklı siyasetimize işlemeyecek, bir santim dahi bizleri eğemeyecek!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: ‘Özgür özel e kalleşçe ve korkakça arkasından saldıran zihniyet; bilki Özgür özel yalnız değildir.Sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz,yılmayacağız.Size ve zihniyetinize rağmen özgürlük,hak ve hukuk mücadelemize devam edeceğiz.”

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: “Grup Başkanvekilimiz Sayın Özgür Özel’e meclis çatısı altında saldırmaya cüret edenlere cevabı bugün Genel Başkanımız Sayın  Kemal Kılıçdaroğlu  verdi: “Kimse unutmasın,hiçbir baskı karşısında hiçbir Cumhuriyet Halk Partili boyun eğmez.” #ÖzgürÖzelSesimizdir #ÖzgürÖzelYalnızDeğildir”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: "Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel'e Genel Kurulda yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Halkımız,iktidarın nimetlerinden faydalanıp bizi susturabileceğini sananları gün gelecek bu rüyalarından uyandıracaktır. Hiçbir Chp'liyi korkutamazsınız. #ÖzgürÖzelYalnızDeğildir"

CHP Gençlik Örgütü İzmir İl Başkanı Ozan Uyan: "Mesele memleketin ve bu onurlu halkın vekili olmaktır. Saraydan talimat alanlar kapıkulu olarak davrananlar bunları anlayamaz! Milletin vekili değil sarayın vekillerine verilecek bir tane yoldaşımız yok!"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay: "Grup başkanvekilimiz Sayın Özgür Özel’e yüce meclis çatısı altında yapılan saldırı girişimini şiddetle kınıyorum.Şiddetle kendini var etmeye çalışan herkese tek cevabımız var; Biz kavga ve kutuplaştırma ile değil,demokrasi ve insana saygıyla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz"

Editör: Haber Merkezi