İzmir'de, geçtiğimiz Çarşamba gününde cami hoparlörlerinden İtalyanca müzik çalınmasına yönelik CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den de tepki geldi. CHP'li Özel TBMM’de düzenlediği özel basın toplantısında sorumluların derhal ortaya çıkarılması gerektiği açıklamasında bulundu.

Bazı cami hoparlörlerinden çalınan 'Çav Bella' şarkısının bir provokasyon olduğunun altını çizen Özel, “Olayı gördüğümüzde bir montaj olmasını ümit etmiştik. Böyle bir olayın yaşandığını teyit edildi. İzmir İl Başkanımız bugün bu saatlerde bu konu ile ilgili suç duyurusunu yapmış olacak İzmir’deki ilgili merciilere. CHP olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ve İçişleri Bakanlığı’ndan bu konuda derhal bir soruşturmanın yürütülmesini, sorumluların bir an önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Bu bir provokasyondur. Camilerden müzik çalınması bir provokasyondur. Buna İzmir’in seçilmiş olması fena bir provokasyonla karşı karşıya olunduğunun teyididir. Bu konuda CHP olarak son derece tavizsiz bir şekilde bu işin üstüne gidilmesini ve hangi camide kim, nasıl yaptı, bunu ona kim yaptırdı bunun arkasında ne vardır ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.” dedi.

‘BASİTLİĞİ VE UCUZLUĞUNU KINIYORUZ’

Özel açıklamasın da konuya ilişkin AKP’li siyasetçilere de sert çıkarak, “Burada bir sitemim de AKP siyasetçileredir. Bir camide bir olumsuzluk yaşandığında bunu CHP üzerinden okumaya çalışmak ‘Biz gidersek CHP’lileri sevindirirsiniz’i bu cami görüntülerinin altına koymak siyasi nezaketsizliği de aşan, küstahlıklardır. CHP’yi böyle bir şeyle ilişkilendirmeye çalışarak bir siyaset kurmak, artık başka türlü siyaset kurulamadığının da teyididir. 18 yıllık iktidar partisinin Grup Başkanvekili’nin ya da üst düzey siyasetçilerinin düştüğü acze bakın. Camiden müzik çalmış, bunu CHP ile ilişkilendirip buradan nemalanmaya çalışmak basitliği ve ucuzluğunu kınıyoruz. Diğer tarafında da konunun üzerine de derhal gidilmesini istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi