İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi'ni ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Meclis Başkanı Evren Laçin ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Türkiye genelinde 6.5 milyon İzmir'de ise 250 bin sokak satıcısının kayıt dışı çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Laçin, “Eğer seyyar satıcıları kayıt altına alınarak vergisini veren, hijyenik kurallara uyan ve kent estetiğine değer katan bir yasaya kavuşursa hem esnaf hem de vatandaşlarımız ve ülkemiz için çok büyük bir kazanım olur. Başta CHP olmak üzere tüm vekillerimizden beklentimiz böyle bir düzenlemenin yapılarak bizlerin yasal mevzuata kavuşmamızdır” diye konuştu.

‘YASAYA ÖNDERLİK EDİN’

Sorunlarını yerel yönetimlere aktarma konusunda fazla sıkıntı yaşamamalarına karşın esnafın yanında olduğunu belirten parti genel başkanlarına ulaşmakta zorluk yaşadıklarını kaydeden Laçin, “Bizim siyasi bir yönümüz yok fakat Ankara’da yüce Meclis’e gittiğimizde maalesef parti genel başkanlarımıza ulaşamıyor, derdimizi anlatamıyoruz. Bize CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmemize yardımcı olmanızı diliyoruz” ifadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden kestane, mısır ve çiçekçilik yapan seyyar satıcılara yönelik sınırlı bir mevzuatın onaylandığını aktaran Laçin, toplam 89 tezgaha izin verileceğini fakat ülke genelindeki sokak satıcıları için CHP’nin önderlik edeceği bir yasa tasarısıyla tüm sokak satıcıların yasal hale getirilebileceğini kaydetti.

RANDEVU ŞUBAT AYINA

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise önümüzdeki günlerde kendisinin de Roman vatandaşların içinden geldiğini ve Romanların da günübirlik işlerle geçinmeye çalıştığını söyledi. Romanlar ile sokak satıcılarının sorunlarının benzer olduğuna dikkat çeken Purçu, “Sizler hazırladığınız yönetmelik taslağı ve taleplerinize dair belgelerinizi bir rapor haline getirin. Ben de Ankara’da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek Şubat ayı içinde bir randevu ayarlayıp sizi buluşturalım. Böylece kendisine hem raporu sunar hem de ilk ağızdan taleplerinizi iletirsiniz” dedi.

‘ÇARE SOKAKLAR OLDU’

Parti olarak her zaman emekçilerin yanında yer aldıklarını ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta hem sabit hem de sokak satıcılarının sorunlarını dile getirdiğini aktaran Purçu, pandemi döneminde kapanan işyerleri nedeniyle yüz binlerce insanın işsiz kaldığını, geçinemeyen emekliler ile işsizlerin çareyi sokaklarda aradığını da sözlerine ekledi. Seyyar satıcıların ürünlerini hazırlamak için bir çok kalemde diğer esnaflarla ticaret yaptığını da açıklayan Purçu, bu sayede zincirleme olarak ekonomiye can verildiğini söyledi.  

Editör: Haber Merkezi