İZ GAZETE- CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç'a "Şehir ve Medeniyet" adlı kitabın satış fiyatının üzerinde Urla Belediyesi tarafından satın alınması iddialarını sordu.

Dayanç yaptığı açıklamada, "Hepimizin bildiği üzere, bir süredir "urlamedya.com" isimli internet sitesinde ilçemiz ve ilçemizdeki kayyum sürecine ilişkin haberler yapılmaktadır. Ve bu haberlerde çeşitli iddialar gündeme gelmektedir.  11 Ekim 2021 tarihinde 'urlamedya.com' adlı internet sitesine girilen iki haberde, Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç'ın öğretmenine ait olduğu iddia edilen "Şehir ve Medeniyet" adlı kitabın, Urla Belediyesi'ne alımı, ilçemizde gündem yaratmıştır" ifadelerini kullandı. 

O İDDİALARI SORDU

"İddiaya göre internet satış fiyatı 15 TL olan kitap, Urla Belediyesi tarafından 25 TL üzerinden alınmıştır" ifadeleri yer alan açıklamada, "Sayısının yüzlerce olduğu iddia edilen bu kitap alım iddialarının ardından yetkililer tarafından kamuoyunu bilgilendirmek adına herhangi bir açıklama yapılmamıştır" denildi.

Özbadur, Dayanç'a şu soruları yöneltti:

 "İddialarda belirtildiği gibi;

- Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç'ın öğretmenine ait olduğu söylenen bu kitaptan Urla Belediyesi'ne kaç adet alındı?
- İnternet satış fiyatı 15 TL olan kitabın, Urla Belediyesi'ne alımı 25 TL üzerinden mi yapıldı? 
- Bu kitap alımı, hangi talep ve ihtiyaç doğrultusunda yapıldı? 
- Eğer bu iddialar doğru değil ise konunun muhatapları hakkında herhangi bir yasal işlem yapılması için savcılığa başvuru yapıldı mı?
Şeffaf yönetim ilkesini kendine şiar edinen Cumhuriyet Halk Partisi'nin Urla İlçe Başkanı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi için bu konu başlıklarının açıklığa kavuşturulmasını talep ediyorum"

Editör: Haber Merkezi