Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ardından, Menemen İlçesi’nde sula durulmadı. Geçtiğimiz günlerde yenilenen İzmir Valiliği’nin talimatıyla olağanüstü toplanan mecliste yapılan kura çekiminden AK Partili Aydın Pehlivan çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Gençlik Kolları Başkanı Gürkan Ok, süreci değerlendirerek, “Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçim sürecinde mecliste oyların eşit çıkması sonucunda kanun gereği kura çekimi yapılmış, gayet şeffaf bir şekilde, mutabakat ile canlı yayınlanarak yapılan seçim sonucunda Millet İttifakı adayımız Cumhuriyet Halk Partili Av. Deniz Karakurt Başkan Vekilliği görevine seçilmiştir. Bu sırada hiçbir itirazda bulunmayan AKP ve MHP’li meclis üyeleri, yukarıdaki talimat aldıkları yerlerden azar işitmiş olacaklar ki soluğu mahkeme koridorlarında almak istemiş ve yargıya hükümet gücünü kullanarak baskı kurarak yürütmeyi durdurma kararının verilmesine sebep olmuştur. Ancak henüz kura çekiminin iptaline dair mahkeme kararı olmadığı halde yukarıdan talimat aldığı iddia edilen vali tarafından kura çekiminin yenilenmesi için baskı yapılarak Meclis, toplantıya zorlanmıştır” açıklamasında bulundu.

“TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇTİ”

Ok yaptığı yazılı açıklamada, “Kura çekiminin hukuksuz, zorbaca ve baskıyla tekrar yapıldığı ortamda AKP’nin adayı kuradan çıkınca AKP`liler halkın iradesiyle seçim kazanmışçasına kutlama yapmışlardır. ‘Menemen’de artık hizmet zamanı’ diyerek sanki 19 yıldır ülkede iktidarda değillermiş gibi, ekonominin, eğitimin, tarımın, üretimin, ülkedeki hukuk sistemindeki çöküşün temellerini hazırlayan, atanamadığı için inşatta çalışmak zorunda kalıp hayatını kaybeden öğretmenin, çocuğuna pantolon alamadığını için canına kıyan babanın, hayatından sorumlu değillermiş gibi, siftahsız kepenk kapatan esnafın, ağlayan çiftçinin, umudunu kaybeden gençliğin ahını almamışlar gibi, hala hizmet yapacaklarını iddia ediyorlar. Sözde bağımsız yargı ve vali desteği olmadan bu göreve gelemeyecek olan AKP, 19 yıllık süreçte “taraf olmayan, bertaraf olur” şiarıyla arkasına aldığı yargı ile menemende yerel iktidarı gasp etmiştir. Halkın ve gençliğin yargıya olan umuduna ket vuran bu eylem demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. AKP’lilerin zorbaca hukuksuz bir şekilde belediye yönetimini gasp etmesi, ülkenin dış politikasını ve itibarını ayaklar altına alan, hukuksuzca ve diktatörce uygulamalarının diğer belediyelerde olduğu gibi sözde ak ancak aslında kara belediyeciliğini gasp yoluyla uygulamaya kalkması, sabrımızı taşıran son damla olmuştur” ifadelerini kullandı.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Cumhur İttifakı’nın 12, Millet İttifakı’nın 18 meclis üyesi olmasına rağmen, başkanvekili seçiminin 15-15 sonuçlanmasını eleştiren Başkan Ok, “Başta mahkeme kararını beklemeden zorbaca ve hukuksuzca belediye yönetimini gasp eden AKP ve Cumhur İttifakına, para karşılığında kendini, şanını, şerefini, onurunu, davasını ve onlara güvenip oy veren halkını satan bazı sözde meclis üyelerine haklarımı helal etmediğimi, bu işin peşini bırakmayacağımı açıkça bildiririm. Menemen halkının da oy vererek belediye kurumunu emanet ettiği bu sözde meclis üyelerine haklarını helal etmediklerini ve tepkilerini gösterdiklerini kamuoyuna bildirmek boynumun borcudur. Menemen halkı müsterih olsun. Biz Cumhuriyet Halk Partililer Menemenlinin iradesini savunmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Yaşasın demokrasi, yaşasın adalet, yaşasın hukuk ilkeleri” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi