TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat,  AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AKP İzmir İl Teşkilatı yöneticilerine yüklendi.

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen yayın sona erdi ancak yayının yankıları halen sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer canlı yayını "Biri gitmekte olanı, öbürü gelmekte olanı gösteriyor. Gitmekte olanın pili, şarjı bitmiş" ifadeleriyle değerlendirmiş, AKP kanadından ise başta AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya olmak üzere AKP İzmir İl Teşkilatı mensupları Soyer’e yüklenmişti.

‘EDEPTEN DEM VURANLAR DÖNÜP AYNAYA BAKMALIDIRLAR’

Konuya ilişkin bir açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat’tan geldi. AKP’li yönetici ve Milletvekillerinin kendi ikballerini sağlama almak adına Tunç Soyer’e cevap verme yarışı içerisinde olduğuna dikkat çeken Polat, “Edepten dem vuranlar dönüp aynaya bakmalıdırlar” dedi.

‘KENDİ GENEL BAŞKANLARINA BAKSINLAR ÖNCE’

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Polat, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi hakkında kullanmış olduğu ‘CHP demek çöp demek’ ifadelerini hatırlatarak “Eğer bir edepsiz arıyorlarsa kendi Genel Başkanlarına baksın. AKP Genel Başkanı bu ülkede yaşayan insanlara ‘terörist’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘SİYASİ İKBALLERİNİ GARANTİ ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Polat ayrıca AKP’li yöneticilere de çok sert yüklendi. AKP İzmir yöneticilerinin meşhur olma derdinde olduğunu kaydeden Polat, “Sayın Tunç Soyer'in Binali Yıldırım için söylediklerinden kaynaklı AKP'li yöneticiler ve vekiller cevap üretme yarışına girmişlerdir. Tabi ki onlar da böyle yollarla meşhur olup siyasi ikballerini garanti altına almaya çalışacaklardır” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP’li Binali Yıldırım ile Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen canlı yayını gazetecilere değerlendirmiş, Cumhur İttifakı’nın adayı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım hakkında "Biri gitmekte olanı, öbürü gelmekte olanı gösteriyor. Gitmekte olanın pili, şarjı bitmiş" ifadelerini kullanmıştı.

Soyer’in bu ifadesine AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tepki göstermiş "Soyer, Sayın Binali Yıldırım'a karşı haddini aşan ifadeler kullanmış. Siyasi ahlaktan ve nezaketten yoksun bu kişiyi edepli olmaya davet ediyorum" demişti.

Editör: Haber Merkezi