İlçe Başkanı Murat Serdar Koç açıklamasında şunları kaydetti: “Dün akşam saatlerinde adeta düğmeye basılır gibi, kaynağında Karşıyaka üzerinde çıkar hesabı olanların olduğu çok belli bir grup tarafından ortaya atılan ve AKP’nin bir meclis Üyesi ve İlçe Başkanı tarafınca mal bulmuş mağribi gibi sahiplenilen, seviye yoksunu karalama bir haberin yayılması için gösterilen çabayı ibretle ve şaşkınlıkla izliyoruz. Neymiş efendim; Belediyemizin bir şirketinin bir açık hava aktivite alanı için yapılan logo ( sadece bir yerde kullanılan ) içerisinde geçen ağaç figürü nedeniyle bir siyasi partinin logosuna benziyormuş, bunda da kasıt varmış. Dalga mı geçiyorsunuz? Memlekette bu kadar sorun varken, böyle saçma ve anlamsız yapay gündemlerle kime neyi unutturmaya çalışıyorsunuz diye soracağız size ama, Daha da vahimi, siz böyle ileri derecede hadsiz bir yakıştırmayı Cumhuriyet’in, Atatürk ilkelerine bağlılığın, bağımsızlığın, medeniyetin kalesi Karşıyaka’da Atatürk’ün kurduğu ve Türk milletine emanet ettiği bir partinin belediyesine yapmaya nasıl cüret ettiğinizi anlayamadık”

ÖNCE GEÇMİŞİNİZE BAKIN

Yapılan eleştirileri içi boş zorlama iddialar olarak nitelendiren Başkan Koç, “İçinde bulunduğunuz siyasi partinin geçmişinde çözüm süreci adı altında kol kanat gerdiğinizi, akil insanlar diye birilerinin peşinden koştuğunuzu, sınırlarda terör örgütü mensuplarını davul zurnayla karşıladığınızı, beraber mitingler yaptığınızı, seçimde oy alacağız diye terörist başının akrabalarını televizyonlara çıkardığınızı; ‘Ne istediniz de vermedik’ deyip yıllarca büyütüp canavara dönüştürdüğünüz teröristler 17-25 Aralık'ta ve 15 Temmuz’da darbeye kalkışınca ‘aldatılmışız’ diye kendinizi aklamaya çalıştığınızı; siz unuttunuz anlaşılan... AMA BİZ UNUTMADIK. Sizin yaptıklarınız, öyle tesadüfi bir logo benzerliği gibi çarpıtılmış, zorlanmış bir durum değil; hepsi kanıtlı onlarca gerçek. Kendinize gelin, aklınızı başınıza toplayın ve önce kendi hatalarınıza bakın. Karşıyaka Belediyesi, CHP’li belediye başkanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, bağımsızlığı ve bütünlüğü için bu ülkede her daim en güçlü duvarlara sahip kale olarak dimdik ayakta kalmaya ve ülkemize ve insanlarımıza hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

DEĞERLERİMİZİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Öncelikli konuşulması gerekenin Türkiye’nin temel sorunlarına getirilecek çözümler olması gerektirdiğini dile getiren Koç şu ifadeleri kullandı: “ Yaratmaya çalıştığınız yapay zorlama ve gündem Karşıyaka’nın ve ülkemizin hiçbir sorununa katkı sağlamayacak içi boş bir çabadır. Dönün de aç kalan, işsiz kalan, tedavi olacak hastane bulamayan insanlarımıza, her gün yüzlerce insanımızın salgın hastalıkta hayatını kaybettiği sokaklara bakın. Boğazına kadar borca girmiş esnafımıza çözüm üretin. Karşıyaka’nın hastanesini yok ettiniz. Bırakın Karşıyaka’ya yeni bir hastane yapmayı, belediyenin yoksul çocuklar için yapmaya çalıştığı Ağız Diş Sağlığı Polikliniği açmaya çalışmasına engel oldunuz, bunu açıklayın. Bu kente hizmetiniz sıfır. Ülke ekonomisi batık; insanlarımız sorunlar, borçlar  içerisinde boğulmuş durumda, bu duruma çözüm üretmek adına çaba gösterin de bu şehir sizin de bir hizmetinizi görsün. İlçe Başkanı açıklamasında Atatürk’ün arkasına sığınmayın diyor. Siz anlaşılan kendi takiyyeci tavrınızı herkeste var zannediyorsunuz. Anlamanız zor olabilir. Bir taraftan “İki Ayyaş” dediğiniz insanları seviyormuş gibi görünmek size gerçekten zor geliyor olabilir. Ama bizde herşey Atatürk ve Cumhuriyet ile başlamıştır. Atatürk CHP var oldukça, ki Cumhuriyet yaşadıkça var olacak; bizim için her zaman önder olacak, lider olacak, düşünceleriyle ışık olacak, mavi gözleriyle umut olacak. Ve Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin tüm sorunlarını çözen kurum olacak. Siz sattınız, bozdunuz, peşkeş çektiniz. Bir bütün yaraları saracağız ve yok ettiğiniz değerlerimizi  yeniden inşa edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi