CENGİZ ALDEMİR /ANKARA- Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları hakkında kanun teklifi üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, AKP iktidarı dönemindeki yolsuzlukları Sayıştay raporları üzerinden incelemeye devam ettiklerini söyledi Kılıç, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay’ın 2018 yılı denetim raporlarında önemli tespitlerde bulunduklarını belirtti.

Anayasa Mahkemesi raporunda 2 milyon 455 bin liralık temsil ve tanıtma giderine rastladıklarını belirten Kılıç, “Bir de Yargıtay’ın raporuna bakalım dedik, 439 bin liralık temsil ve tanıtma gideriyle karşılaştık. Hadi bir de Danıştay’ın raporunu okuyalım dedik ki, orada da 193 bin liralık temsil ve tanıtma giderini gördük” tespitini paylaştı.

Bu kurumların bu kadar tanıtım giderini nereye harcadıklarını soran Kılıç, “Herkesin adalet aradığı böyle önemli bir zamanda ilk aklına gelen bu 3 kurum neden bir tanıtıma ihtiyaç duymuştur? Temsil giderlerine de bakarsak bu kurumlar hangi heyetleri ağırlamışlar ve neler ikram etmişlerdir? Tabii, ikram deyince bizim aklımıza hemen saraydaki ejder meyveli "smoothie"ler ve doğal olarak efuli çayları geldi” diye konuştu.

Vatandaş yoksullukla boğuşurken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sosyal medyada yayınladığı videoyu da eleştiren Kılıç, "Telefonun değil, eşinin yüzüne bak!" Yahu, her şey bitti bu ülkede, bütün sorunlar çözüldü, döndük dolaştık sosyal medyayla uğraşmaya başladınız hem de yine kadın üzerinden uğraşmaya başladınız. Videoya göre Diyanet İşleri Başkanlığının gözündeki kadın profili sadece eşine çay ve kek ikram eden bir kadın. Dikkat çekmek istiyorum, yine döndük dolaştık çay ve keke geldik. Ha, biz de biliyoruz, vatandaş yoksulluktan dolayı sadece çay ve kek alabilir durumda ama inanın hep beraber tüm ülkede, hepimizde çay ve kek fobisi oluştu sayenizde. Tabii, burada, bu videoda bilinçaltına sokulmak istenen, on yedi yıldır yapmak istediğiniz, kadını eve kapatıp sadece eşine hizmetkârlık eden bir kadın profili çizmek. Artık bırakın kadınlarla” sözleriyle tepki gösterdi.

BİR ANADOLU KADINI OLARAK UTANIYORUM

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim.' diyemez." sözünü hatırlatan Kılıç, 17 yılın sonunda kadın-erkek eşitliği konusunda, Türkiye’nin Tanzanya ve Kenya gibi ülkelerle aynı lige düştüğünü belirtti. Bir Anadolu kadını olarak utandığını söyleyen Kılıç, milletvekillerine seslenerek, “Türk kadınını kurtuluşun ve zaferin bir parçası olarak gören bir önder tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kadın konusunda geldiği bu noktadan dolayı, ben, bir cumhuriyet kadını, bir Anadolu kadını olarak utanıyorum. Sizler, milletin vekili olarak utanıyor musunuz?” diye sordu.

Editör: Haber Merkezi